Badkamer schoonmaken | Tips voor snelle actie!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Badkamer schoonmakenEen nette en schone badkamer is niet alleen leuk om naar te kijken, het is ook goed voor je gezondheid. Een badkamer schoonmaken is dan ook een kwestie van hygiëne en gezond verstand. Let daarom bij de keuze van je badkamermeubelen zeker op het materiaal: dat moet bestand zijn tegen vocht én schoonmaakmiddelen.

De juiste producten

Eenmaal per week je badkamer schoonmaken is geen overbodige luxe. Het is zelfs het minimum om zeker te zijn van een goede hygiëne. We raden je aan om daarbij niet alleen water te gebruiken, maar ook een goed schoonmaakmiddel. Er bestaan tal van goede producten, maar let erop dat het middel niet te agressief is. Multiclean is een prima keuze. Het is een intensieve reiniger voor tal van oppervlakten en je kunt er vuil, hardnekkige vlekken en vette aanslag mee te lijf gaan.

Badkamer schoonmaken = schimmels voorkomen

badkamer schimmelIn de badkamer is het vaak erg vochtig. Daarom is het van groot belang dat je het meubilair goed schoonmaakt, om schimmels te voorkomen. Je kunt je badkamer schoonmaken door de meubelen met een licht vochtige doek af te nemen. Een schuurspons heb je daarbij echt niet nodig. Na het schoonmaken kun je best nog even alles afdrogen met een doek, zodat er geen vocht achterblijft.

Zorg voor een goede ventilatie

Om vochtigheid tegen te gaan, is een goede ventilatie nodig. Daarmee vermijd je schimmelvorming én het zorgt voor een frisse geur in je badkamer. Dat kan op verschillende manieren. Eerst en vooral kun je een raam openzetten, zodat het vocht naar buiten gaat. Vermijd de deur open te laten, want anders verspreidt het vocht zich door het hele huis.

Ook mechanische ventilatie is mogelijk, door een elektrische ventilator te installeren. Zet die tijdens het douchen al aan, zodat het vocht nog sneller verdwijnt. Blijft je badkamer toch nog vochtig? Dan kan het zijn dat je ergens een lek hebt. Roep de hulp in van een loodgieter, of haal speciale apparatuur in huis om het lek op te sporen.

Voor al uw vragen over het schoonmaken van uw badkamer, kunt u ons contact met ons opnemen.


Badkamer schoonmaken | Tips voor snelle actie! was last modified: juni 26th, 2018 by KijkopMeubelen.nl
One comment to “Badkamer schoonmaken | Tips voor snelle actie!”
One comment to “Badkamer schoonmaken | Tips voor snelle actie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *