Beter slapen dankzij geluidstherapie

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Frequency Physio Support. Dat klinkt ingewikkeld, om de onderliggende technologie te begrijpen moet je inderdaad veel weten van geluidsgolven. Maar de basis is eigenlijk heel eenvoudig; geluid is niets anders dan verplaatsing van lucht, door dit op een specifieke wijze te sturen kun je geluid niet alleen horen maar ook voelen. Met FPS technologie in een bed kun je spieren tot rust brengen en meer genieten van je nachtrust. Hoe geluidstherapie helpt om beter te slapen lees je op deze pagina.

Wat is geluidstherapie?

Er zijn verschillende termen en toepassingen bij geluidstherapie mogelijk. Net zoals we niet alle kleuren licht kunnen zien met onze ogen kunnen we ook niet alle geluidsfrequenties horen. Het bereik van onze oren is beperkt, dit betekent niet dat onhoorbaar geluid niet bestaat. Als je bijvoorbeeld een luidspreker met enorm veel basgeluid laten dreunen terwijl je gehoorbescherming draagt dan voel je het nog steeds bonken door heel je lichaam. Als dit wordt toegepast op medische toepassingen dan kun je een lichaam behandelen. Frequency Physio Support is een voorbeeld van deze methode, FPS kan worden geïntegreerd in bedden. Bij De Suite kunnen ze meer uitleg geven over de werking van FPS, ook kun je hier zelf ervaren hoe deze methode werkt.

Ongehoord lekker slapen

Geluidsfrequenties tussen 20 en 100 Hz zijn zo laag dat je ze niet kunt horen, je voelt ze wel. Spieren zijn gevoelig voor beweging, door bijvoorbeeld spieren te masseren kun je het lichaam ontspannen. Er zijn diverse systemen die massage hebben geautomatiseerd zoals een massagestoel met drukpunten. Geluidstherapie werkt op basis van hetzelfde principe maar dan met externe geluiden die door het lichaam heen dringen. De trillingen zijn op een spectrum dat door het lichaam heen gaat en spieren van binnenuit kan ‘masseren’. Dat klinkt een beetje eng maar dit is heel veilig en het voelt heerlijk aan. Een FPS bed is instelbaar met diverse programma’s die andere resultaten teweegbrengen. Denk aan deze effecten:

 • Spanning op de spieren wordt verlaagd:
 • Als je veel spierklachten hebt dan voel je direct de spanning afnemen als het programma in werking treedt. Je hoeft niet te gaan slapen maar het mag wel.

 • De doorbloeding wordt verbeterd:
 • Het lichaam is een complex stelsel van spieren, zenuwen en bloedvaten. Door het lichaam van binnenuit te stimuleren wordt de doorbloeding beter.

 • Je krijgt meer energie:
 • Omdat je beter tot rust komt zul je dieper slapen met als gevolg een optimale nachtrust. Je ontdekt dat in bed liggen iets heel anders is dan lekker slapen.

  Wil je graag beter slapen in een mooi en comfortabel bed dat geheel is afgestemd op jouw voorkeuren? Bekijk het assortiment bedden op de website van De Suite of ga langs in de showroom om de opties te zien én voelen.

  Geschikt voor alle leeftijden

  We beperken ons op deze pagina tot de voordelen voor volwassenen. Er zijn ook audio therapieën voor kinderen maar dat is een ander specialisme. Frequency Physio Support kan in een klinische omgeving worden toegepast, thuis is FPS geschikt voor iedereen die baat heeft bij deze vorm van stimulatie. Dit kunnen senioren zijn met lichamelijke klachten of personen met Parkinson. Ook atleten die vermoeid zijn na het sporten hebben baat bij deze therapie. Vraag de dealer om alle informatie.

  Beter slapen dankzij geluidstherapie was last modified: december 22nd, 2022 by KijkopMeubelen.nl