Biovera, alternatief voor polyether en koudschuim

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Biovera is op dit moment het beste alternatief voor meubel met polyether of koudschuim vullingen. Om de simpele reden dat dit vulmateriaal is goed gekeurd door Oeko-Tex, gemaakt is van soya olie, CFK vrij geproduceerd en van een sublieme kwaliteit die veel langer mee gaat dan polyether of koudschuim.

Biovera, schuim voor milieubewuste mensen

Biovera is net als koudschuim vlamvertragend. Vlamvertragend betekent niet dat het schuim niet kan verbranden maar zal ook niet gelijk ontvlammen. Het wordt dan ook bij voorkeur toegepast in openbare en intensief gebruikte ruimtes.

Biovera heeft een gewicht van 55 kg per kubieke meter wat het tot één van de sterkste soorten schuim maakt. Beter nog dan koudschuim. Uiteraard wordt dit schuim CFK vrij geproduceerd en is gemaakt van onderandere sojaolie. In tegenstelling tot polyether en koudschuim vullingen.

Dankzij al deze positieve kenmerken heeft Biovera een Oekotex keurmerk gekregen. Het Oeko-tex keurmerk is een standaard met als doel het beperken van schadelijke stoffen in textielproducten. Zowel bedoeld om de makers en gebruikers te beschermen tegen allerlei gevolgen van gebruik van schadelijke stoffen. Het gaat er bij het Oeko-tex keurmerk om dat textielproducten zo min mogelijk schade aanbrengt aan milieu, dier en mens.

Waarom zou u meer betalen

Wist u trouwens dat bij verbranding van polyether of koudschuim blauwzuur vrijkomt. Een ontzettend giftig gas en zeker niet ideaal voor onze gezondheid. Het kan zelfs dodelijk zijn bij inademing. Mensen die in een brandend huis zijn overlijden dan ook eerst aan de giftige dampen uit onderandere schuimproducten vanwege het blauwzuurgas.

Om die reden willen wij dan ook liever geen polyether en koudschuim dumpen op de vuilstort. Om een idee te geven wordt er nu per jaar circa 1,6 miljoen matrassen weggegooid waarvan we 40% recyclen en 60% belandt op de vuilstort.
We hebben het dan nog niet over het aantal kun schuim wat er in goedkope meubels is verwerkt. Dit zijn ongekende hoeveelheden.

Biovera, alternatief voor polyether en koudschuim was last modified: november 11th, 2019 by KijkopMeubelen.nl