De beste inboedelverzekering

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Mooie bank voor stoer interieurAls je net je woning opnieuw hebt ingericht wil je natuurlijk wel zeker weten dat je nog lang kunt genieten van je nieuwe meubels. Een goede inboedelverzekering is dus erg belangrijk. Een inboedelverzekering zorgt ervoor dat de schade aan je meubels en andere bezittingen wordt vergoed in het geval van waterschade, brand of een inbraak. Ben je net verhuisd, of heb je heringericht? Check dan vooral of je inboedelverzekering nog op orde is!

Inboedelverzekeringen vergelijken

Er zijn erg veel financiële instellingen die inboedelverzekeringen verstrekken. Elke verzekeraar heeft weer zijn eigen polisvoorwaarden en de kans is groot dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig kan je tegenwoordig simpel en snel online inboedelverzekeringen vergelijken. Door online enkele gegevens in te voeren op bijvoorbeeld geld.nl zie je direct welke inboedelverzekering het voordeligst is voor jouw situatie. Zowel de prijs als andere belangrijke eigenschappen van verschillende inboedelverzekeringen worden op een rijtje gezet zodat jij simpel en snel de beste inboedelverzekering kunt selecteren. Zo voorkom je dat je teveel betaalt!

Extra uitgebreid of allrisk

Inboedelverzekeringen kennen twee soorten dekkingen: extra uitgebreid of allrisk. Bij de extra uitgebreide dekking worden enkel schadegevallen vergoed die in de polisvoorwaarden staan. Bij een allrisk inboedelverzekering wordt vrijwel alle schade vergoed, tenzij een bepaalde situatie specifiek is uitgesloten in de polisvoorwaarden. Een allrisk inboedelverzekering dekt dus ook schade die je zelf hebt veroorzaakt. Gooi je dus een glas rode wijn over je nieuwe bankstel, of heeft je hond aan de designtafel geknaagd? Dan wordt de schade gewoon vergoed. Een allrisk inboedelverzekering is uiteraard wel duurder dan een extra uitgebreide inboedelverzekering. Welke bij je past hangt dus af van je persoonlijke situatie.

Extra dekkingen

Naast de standaard inboedelverzekeringen is het ook mogelijk om extra dekkingen af te sluiten. Zo zijn er dekkingen die ook schade buitenshuis vergoeden (handig als je vaak je laptop of dure fototoestel mee naar buiten neemt) en dekkingen die bijzondere kostbaarheden vergoeden zoals kunst en sieraden. Verhuur je je woning ook wel eens aan toeristen? Bijvoorbeeld via Airbnb? Dan is het verstandig de tijdelijke verhuur dekking af te sluiten. Schade door derden is namelijk lang niet altijd meeverzekerd in de standaard verzekering. Ook zijn er verschillende inboedelverzekeringen speciaal voor studenten. Handig als je in een studentenhuis woont! Daarnaast krijgen studenten vaak interessante kortingen. Een passende inboedelverzekering is dus erg belangrijk. Vergelijk dus van tevoren verschillende inboedelverzekeringen, en voorkom dat je onnodig teveel betaalt!

De beste inboedelverzekering was last modified: oktober 22nd, 2020 by KijkopMeubelen.nl