Wat dekt de woonverzekering bij gestolen meubels?

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Woonverzekering & gestolen meubelsOp het moment dat er meubels zijn gestolen uit je woning, is dat erg vervelend. Natuurlijk wil je graag de schade gedekt hebben. Om van dergelijke dekkingen te profiteren, is het relevant dat jij ervoor zorgt dat je goed bent verzekerd. Met een woonverzekering kun je profiteren van vergoedingen in dergelijke gevallen. Wat dekt de verzekering bij gestolen meubels?

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering sluit je af om schade of verlies van je inboedel te dekken. De schade die hieronder valt is bijvoorbeeld schade door inbraak, brand of vandalisme. Ook waterschade aan spullen in je woning wordt gedekt door de inboedelverzekering. Spullen die tot je huishouden horen, maar niet vastzitten aan de woning zelf, behoren tot je inboedel.

In principe behoren alle spullen die je tijdens een verhuizing normaal gesproken zou meenemen tot de inboedel van je woning. Zijn er dus meubels uit je woning gestolen? Dan valt deze schade onder de inboedelverzekering. De meubels behoren namelijk tot je huishouding, maar zitten niet vast aan je woning.

Brand- en woonverzekering vergelijken

Het is verstandig om woonverzekeringen te vergelijken. Tijdens het vergelijken zul je erachter komen dat je erg veel geld kunt besparen. Veel mensen betalen onnodig te veel aan hun verzekeringen. Als je tot een bepaalde doelgroep hoort, kan het zijn dat je extra korting krijgt op je brandverzekering. DVV en Ethias bieden bijvoorbeeld lage prijzen aan jongeren voor hun brandverzekering. Maak een vergelijking en bekijk welke verzekering het goedkoopst is voor jouw persoonlijke situatie.

Overstappen

Heb je een vergelijking gemaakt en kom je tot de conclusie dat je bij je huidige woonverzekering te veel geld kwijt bent? Dan is het verstandig om over te stappen. In de meeste gevallen wordt de overstap geregeld door de verzekeraar. Meestal moet je na de tijd alleen nog even een brief ter akkoord ondertekenen.

Akkoord geven


Wat dekt de woonverzekering bij gestolen meubels? was last modified: februari 6th, 2018 by KijkopMeubelen.nl