Een tropisch interieur dankzij de Kentia palm

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Als je grote oude blockbusters bekijkt kom je hoe dan ook de Kentia palm tegen. Deze kamerplant wordt daarom ook niet voor niets de Hollywood Palm genoemd.

De Kentia is opvallend, groots en erg luchtzuiverend. Misschien is de Kentia wel één van de makkelijkste palmen die er is.

Ook goed om te weten, de Kentia palm is niet giftig voor katten of andere huisdieren. Natuurlijk is het eten van kamerplanten nooit goed voor dieren, maar een paar happen uit de Kentia palm kan geen kwaad.

Oorsprong van de Kentia palm

Van oorsprong komt de Kentia palm voor in op het Lord Howe eiland, bij Australië. Aan dit eiland heeft de Kentia palm dan ook zijn officiële naam te danken: de Howea Forsteriana.

Opvallend detail: Het eiland is tot nu toe ook de enige plek waar de Kentia palm in de natuur voorkomt.

In de kunst en literatuur staat de Kentia symbool voor onsterfelijkheid. Klinkt wat veel gevraagd, maar dat is het zeker niet. Als het aan de palm ligt wordt jij en de palm samen oud. Mits je de plant goed verzorgd natuurlijk!

Welke verzorging heeft de Kentia palm nodig?

Ondanks dat zijn oorsprong vrij zonnig is, staat de Kentia palm het liefste in de halfschaduw. Direct zonlicht vindt de palm echt maar niets. En dat is vrij opvallend voor een palm!

Ook de watergift is voor de Kentia palm vrij anders dan bij andere palmen. De Kentia palm krijgt het liefste water op een vrij specifiek schema. In de zomer het liefst om de 5 dagen, en in de winter eens in de twee weken. Voor een palm heeft de Kentia vrij weinig water nodig, en dat is best handig. Scheelt jou weer tijd!

De palm benevelen met een plantenspuit is eigenlijk niet nodig. Wel krijgt de Kentia in de zomer het liefste iedere twee weken een beetje plantenvoeding.

De juiste bloempot voor een Kentia palm

In een simpele witte bloempot komt de Kentia helemaal tot zijn recht in een strak en modern interieur. Al past een zwarte bloempot ook prima in een modern interieur. Net als in een industrieel interieur trouwens! Voor een landelijke stijl kun je de Kentia palm hebt beste plaatsen in een rotan mand of een bloempot van zink.

Heb je in je interieur de ruimte voor een echte eyecatcher? Dan zit je bij de Kentia palm sowieso goed. Een klassiek moderne twist met een stoer karakter.

Een tropisch interieur dankzij de Kentia palm was last modified: maart 8th, 2022 by KijkopMeubelen.nl