Gordijnen stomen voor ultieme frisheid

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Gordijnen laten stomen voor een fris huis.Gordijnen worden vaak vergeten in het huishouden, dat is ook logisch want het is niet iets wat je snel aanpakt bij het schoonmaken. Vaak is het een heel gedoe om de gordijnen van de rails af te halen. Dan moet je ze nog naar de stomerij brengen, ophalen en allemaal weer ophangen. Meestal zijn ze ook nog eens op maat gemaakt en dat zorgt er vaak voor dat de volgorde bij het terughangen niet klopt. Er afhalen, er weer opzetten, uitzoeken, nog een keer proberen..Frustratie alom! Gordijnen stomen is dan ook beter iets dat je kunt laten doen.

Hoe worden gordijnen vuil?

Gordijnen worden toch nauwelijks vuil zul je denken..Dat klopt maar door de luchtstromen en ventilatie in huis worden de gordijnen steeds een heel klein beetje vuiler zonder dat je het in de gaten hebt. Uiteindelijk zorgt het voor een slecht leefklimaat en kun je het beste toch iets aan deze stofnesten doen.

Gordijnen stomen op professionele wijze

Met onze specialistische reinigingsapparatuur is het mogelijk om gordijnen om locatie te laten stomen. Ook het brandwerend maken van de gordijnen is iets waar je over na kunt denken. Bij bedrijven is het zelfs vaak een verplichting maar helaas wordt het niet standaard gedaan. Informeer dus altijd even dat er ook bij zit.

Bijna alle gordijnen kunnen worden gestoomd mits er geen duidelijke vlekken aanwezig zijn. We maken geen gebruik gemaakt van reinigingsmiddelen maar alleen van waterdamp. Daardoor kan er verder niets met de gordijnen gebeuren en doordat we de gordijnen stomen op locatie is er geen gedoe met afbrekende gordijn haakjes of verwisselingen.

Kan ik de gordijnen niet gewoon wassen?

Ga je de gordijnen reinigen door ze gewoon in de wasmachine te stoppen? Niet doen! Hier bestaat namelijk de kans dat ze krimpen en gaan kreuken. Dat komt doordat de vezels opzwellen in het water en tijdens het opdrogen draaien de vezels in elkaar.

Wanneer de gordijnen blijven hangen is er nauwelijks krimp mogelijk, op ze hoogst zo een 3%. Dat komt doordat tijdens de fabricage de gordijnstoffen teveel worden opgerekt. Bij het reinigen hersteld de vezel zich waardoor er een kleine krimp kan ontstaan.

Verduisteringsgordijnen

Verduisteringsgordijnen kunnen gereinigd worden maar dat zou wel een probleem kunnen geven. Vooral wanneer de verduisteringsstof al wat ouder is bestaat er een kans dat het poreus is geworden door de invloed van UV straling. Reinigen kan er dan voor zorgen dat het verduisteringsdoek stuk gaat. Dit valt helaas niet onder de aansprakelijkheid van degene die de gordijnen komt reinigen, dit is een risico dat er bij hoort. Een testreiniging door een vakman kan dan voorkomen dat er schade ontstaat.

Zijde gordijnen

Zijde gordijnen stomen? Dat kan!Vaak krijgen we de vraag of zijde gordijnen ook gestoomd kunnen worden en dat kan uitstekend met onze methode. Wel is zijde erg gevoelig door invloed van licht. Wat er kan gebeuren is dat er hele kleine scheurtjes ontstaan omdat de stof verzwakt. Dit heeft niks met de reiniging te maken maar wordt wel zichtbaar door het reinigen.

Gordijnen stomen tegen huisstofmijt

Naast dat de gordijnen helemaal gereinigd worden met een goede stoombeurt is het ook fijn om te weten dat alle stofmijt ook meteen verwijderd word. Vooral mensen met een stofallergie en hooikoorts voelen dit als een echte verademing.

Heb je een vragen, opmerkingen of wil je je gordijnen laten stomen? Neem dan contact met ons op of laat hieronder een reactie achter.


Gordijnen stomen voor ultieme frisheid was last modified: november 26th, 2018 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *