Herfst in huis halen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Om de herfst in huis te halen, zijn er allerlei mogelijkheden. Naast de klassieke herfstdecoratie zal je in dit artikel ongetwijfeld een aantal nieuwe decoratietips vinden.

herfstHERFST IN HUIS MET KAARSEN

Wie aan gezelligheid denkt, denkt aan kaarsen. Dit soort herfstdecoratie mag dus niet ontbreken. Kaarsen passen overal: in een theelichtje, op een staander, in een windlicht of simpelweg in een vaas. Voor elke interieurstijl zijn er diverse oplossingen. Wil je nog een stapje verder gaan? Kies dan voor geurkaarsen. Aroma’s met kaneel, hout, en naaldbomen halen meteen de herfst in huis. Want gezelligheid draait niet alleen rond visuele prikkels, ook geuren spelen een rol.

herfst in huis halenHERFSTDECORATIE UIT DE NATUUR

De mooiste herfstdecoratie komt nog steeds uit de natuur zelf. Maak bijvoorbeeld een herfstwandeling en verzamel dennenappels, kastanjes en eikels. Plaats ze in het midden van de tafel in potten, een schaal of vaas – makkelijker kan niet.

DENNENAPPELS

Voor een extra speelse effect kun je de dennenappels een kleurtje geven. Al wat je hiervoor nodig hebt is spuitverf en een oude krant. Aardetinten of pasteltinten zijn hiervoor een erg goede keuze.

BLADEREN

Daarnaast kun je allerlei leuke dingen doen met bladeren. Ga naar het bos en zoek een paar geel/oranje herfstbladeren. Wikkel ze rond een theelichtje met een koord en je hebt meteen een leuk stuk herfstdecoratie. Je kunt de mooiste bladeren ook in een fotokader plaatsen en op een kast zetten of aan de muur ophangen.

TAKKEN

Heb je onderweg een aantal takken gevonden? Gebruik ze dan als herfstdecoratie voor jouw interieur. Dunne takken kun je in een vaas plaatsen, terwijl je bij dikke stronken cirkelvormige uitsnijdingen kan maken voor theelichtjes.

herfstKRANS

Het leukste is wanneer je alle materialen (takken, dennenappels, mos, eikels, bladeren…) combineert en een krans maakt. Zo’n krans past zowel binnen als buiten. Qua kleurcombinaties, grootten en vormen zijn er honderden mogelijkheden. Dus laat je fantasie maar de vrije loop om op deze manier de herfst in huis te halen.

herfstPOMPOENEN

Pompoenen worden vaak gebruikt als herfstdecoratie. Misschien komt deze trend overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar men op Halloween pompoenen uitholt en versiert. Ook zonder uitgesneden gezichten zijn pompoenen een leuk decoratiestuk. Zowel binnen als buiten hebben ze tijdens de herfst een plaatsje.

herfstHERFST IN HUIS MET ACCESSOIRES

Er zijn honderden leuke accessoires om de herfst in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan rieten manden, houten schalen of dienbladen, potten, vazen en krukjes die gemaakt zijn van gerecupereerde boomstammen. Daarnaast kun je jouw woonkamer aankleden met kussens en plaids in diverse herfstkleuren. Zoals je leest kan je met herfstdecoratie alle kanten uit.

 

Herfst in huis halen was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *