Het is niet duur maar absurd goedkoop

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

In een vorige artikel had ik het erover wat u mag verwachten van een goedkoop bankstel. Nu ga ik het hebben over wat consumenten duur vinden. Misschien behoort u daar ook toe of wellicht gaat u er nu anders over denken.

Absurd goedkoop

In het vorige artikel hadden we het over de werkelijke waarde van een bank en wat u van een goedkoop bankstel mag verwachten. Nu gaan we het hebben over het repareren, reinigen en stofferen van een goedkope bank.
We nemen dezelfde bank als in het laatste artikel als voorbeeld.

Een bankstel van 700 euro laten stofferen

Stel, u heeft een bankstel gekocht van 700 euro. Na een jaar verslijt de stof maar weggooien vindt u zonde en u besluit om het bankstel te laten stofferen. Gemiddeld is het arbeidsloon 1200 euro. U heeft circa 15 meter stof nodig en een gemiddelde meubelstof kost 50 euro per meter maar dan heeft u wel iets goeds. Bij elkaar kost het stofferen van het bankstel dan circa 2000 euro.

Wanneer een consument een prijsopgave vraagt. Voor zijn bankstel 700 euro heeft betaald en het stofferen kost 1300 euro meer dan de waarde van zijn bank. In dat geval zegt een consument dat stofferen absurd duur is. Maar dat is natuurlijk niet zo want het bankstel is absurd goedkoop geweest met alle gevolgen van dien.

Nu een ander voorbeeld, een consument vraagt een prijsopgave om zijn designbank te laten stofferen. Diegene komt op een bedrag van 4000 euro uit en zegt dat het bedrag reuze meevalt. Waarom, omdat zijn bankstel 6000 euro heeft gekost 30 jaar geleden.

Ziet u het verschil tussen iemand die geld overhoudt en iemand die altijd maar tekort komt

Ziet u het verschil. Iemand die 700 euro uitgeeft doet misschien 1 tot 2 jaar met zijn bankstel en iemand die 6000 euro uitgeeft doet ongeveer 30 jaar met zijn bankstel. Dat betekent dat de consument die meer geld wilt besteden aan een mooi bankstel per saldo een heel stuk voordeliger uit is dan de consument die niet meer dan 700 euro wilt uitgeven.

Goedkoop is duurkoop maar doe uw voordeel ermee

Goedkoop is dus altijd duurkoop wanneer het om zitmeubels gaat. Maar waarom zou u dan toch uw goedkope bank laten stofferen door een echte meubelstoffeerder. Ondanks dat het stofferen meer kost dan een nieuwe bank. Daar kan ik kort en bondig over zijn omdat u op de lange duur altijd veel goedkoper uitbent. En geloof me wanneer u uw bank door een goede meubelstoffeerder laat stofferen heeft u gewoon weer een nieuwe bank maar dan veel beter dan het uit geweest is.

Ook als het om repareren, reinigen of stofferen gaat

Laten we het nu nog hebben over laten repareren van een goedkope bank. Stel je voor, u heeft een bankstel van nog steeds 700 euro. Er is schade ontstaan en dat kan worden hersteld voor 300 euro. Absurd duur is de meest gehoorde opmerking. Maar dat bankstel kunt u na 2 jaar weggooien en met een upgrade van 300 euro kunt u de bank twee jaar langer houden. U bent dus weer een heel stuk voordeliger uit want eerst heeft u een nieuw bankstel gekocht van 700 euro. Dat is een afschrijving van 350 euro per jaar en met een reparatie van 300 euro heeft u een afschrijving van 150 euro per jaar. U bespaart dus altijd aanzienlijk veel geld.

Het is dus niet absurd duur maar absurd goedkoop, doe uw voordeel ermee

Of u nu een goedkope bankstel laat reinigen, repareren of stofferen het is altijd voordeliger op de lange termijn.
Wij adviseren u dan ook om altijd uw zitbank te laten herstellen ook al heeft u maar heel weinig betaald voor uw bankstel. Uiteraard zou iemand die een wat duurder bankstel heeft helemaal nooit mogen twijfelen om zijn bankstel te laten herstellen. Het is nooit absurd duur maar altijd absurd goedkoop.

Het is niet duur maar absurd goedkoop was last modified: augustus 18th, 2020 by KijkopMeubelen.nl