Het plaatsen van een stevige balustrade

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Op gevaarlijke plekken in uw huis, daar waar tussen de diverse vertrekken een hoogteverschil bestaat, doet u er verstandig aan een balustrade te (laten) plaatsen. Zo’n hekwerk scheidt een hoger gelegen oppervlakte van een lager gelegen vertrek. Als de balustrade correct en stevig geplaatst is, voorkomt deze dat u door genoemd hoogteverschil lelijk ten val komt.

De balustrade als afscheiding

Een balustrade kan op diverse plekken in huis uw veiligheid derhalve aanzienlijk vergroten. Denkt u bijvoorbeeld aan het afscheiden van een open verdieping of veranda. Tevens wordt een balustrade regelmatig geplaatst aan de open zijde van een trap, om het stijgen en dalen te vergemakkelijken en voor houvast te zorgen.
De bovenkant van de balustrade bestaat uit een plank. Hieronder bevinden zich zogenoemde balusters. U kunt voor de plaatsing van deze spijlen kiezen voor een horizontale of een verticale variant.

Balustrade: een keuze voor veiligheid

Zekerheid en veiligheid staan bij plaatsing van een balustrade voorop. Zeker als u niet meer zo goed ter been bent, kan het plaatsen hiervan uitermate verstandig zijn. Maar ook in een huis met (kleine) kinderen is een balustrade een keus voor veiligheid.
Een fraaie balustrade is daarnaast van toegevoegde waarde binnen uw interieur. Mits goed en vakkundig geplaatst, is zij de perfecte afwerking van uw trap. Bij gebruik van het juiste materiaal zal uw balustrade een heuse blikvanger zijn. Daarbij kunt u de balustrade in diverse kleuren verven, al naar gelang uw voorkeur.

Type en materiaal

De keuze voor het type balustrade en het bijbehorende materiaal hangt af van het doel van de balustrade en uw persoonlijke smaak. De meest gemaakte materiaalkeuze is een houten balustrade; dit is makkelijk te bewerken en daarnaast een economische keuze. Met name dennen-, eiken- en beukenhout zijn voor dit doel populaire houtsoorten.
Maar er zijn andere opties om te overwegen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een balustrade van roestvrij staal. Deze zorgt voor een moderne, industriële look in uw huis. Bovendien is roestvrij staal duurzaam en eenvoudig schoon te houden. Tenslotte valt nog te denken aan een balustrade variant met transparant glas, welke zorgt voor een uniek ruimtelijk effect in uw woning.
Betreffende de afwerking heeft u eveneens verschillende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen over een open of juist gesloten balustrade. Deze laatste optie zorgt voor een strakke uitstraling in uw huis. Voor een zacht interieur kunt u tenslotte kiezen voor elegante, ronde balusters.

Uitbesteden of toch liever zelf aan de slag?

Een correcte en degelijke plaatsing van uw nieuwe trappen balustrade is van groot belang. U kunt ervoor kiezen dit uit te besteden aan een klusjesman, of de zaken zelf ter hand nemen. Ook in dit laatste geval is het wel verstandig u vooraf te laten adviseren door bijvoorbeeld een interieurstylist. Het is hoe dan ook goed om van tevoren een overzichtelijk plan op te stellen met daarin alle eisen die u aan uw balustrade stelt.

Het plaatsen van een stevige balustrade was last modified: maart 29th, 2022 by KijkopMeubelen.nl