Het terras gezellig en zomers inrichten; hoe doe je dat?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Terras onder een overkapping met het zonnetje dat schijnt.Het is bijna weer zo ver: de zomer komt eraan! Dit is de tijd waarin we volop genieten van de zon, vakantie en nog veel meer. Natuurlijk hoort genieten in je eigen tuin ook bij de zomer, jouw terras of tuin kan de ideale plaats zijn om gezelligheid te creëren. Of je nou een tuin hebt dat vol staat met allemaal planten of een tuin hebt met een mooi terras.

Het kan knap lastig zijn om je tuin en terras goed in te richten en zomerproof te maken. Daarom willen we je een aantal tips meegeven, zodat jij gemakkelijker je terras kan ombouwen tot de ideale plek om te genieten. Op deze manier kun jij optimaal genieten van de zomer en van je terras of tuin. Benieuwd hoe je je terras kunt omtoveren? Lees dan gauw verder, want in dit artikel vertellen we je er alles over!

3 tips om je terras gezellig en zomerse in te richten!

Om het je wat makkelijker te maken hebben we 5 tips onder elkaar gezet, zodat jij makkelijker je terras kan omtoveren tot de ideale relaxplek waar je in de zomer kunt zitten.

1. Comfortabel zitten:

Ligstoel in de tuinEén van de belangrijkste tip die we je willen meegeven om een gezellig terras te creëren is om comfortabele zitplekken op je terras te plaatsen. Zo kun je kiezen voor tuinmeubelen die niet alleen stijlvol zijn, maar ook van hoge kwaliteit zijn en de beste comfort bieden. Ook kun je ervoor kiezen om zachte kussens op je stoelen of banken te plaatsen. Voorbeelden van ander tuinmeubilair zijn: loungestoelen, banken en een eettafel met comfortabele stoelen. Op deze manier kunnen jij en je gasten zich ontspannen en genieten van de gezelligheid en zomer.

2. Sfeerverlichting:

Als je de juiste verlichting op je terras plaatst, kun je op je terras de ideale gezelligheid en sfeer creëren. Er zijn verschillende opties bij het kiezen van verlichting. Denk hierbij aan lantaarns, kaarsen, sfeervolle lichtslingers en nog veel meer. Het is belangrijk dat je deze goed plaatst rondom het gedeelte waar je wilt zitten en waar je veel actief bent, zoals op tafel, aan de muur, etc. Naast sfeerverlichting kun je er ook voor kiezen om veel accessoires toe te voegen aan je tuin. Denk hierbij aan leuke bloempotten, decoratie, kussens en nog veel meer.

3. Schaduw en Beschutting:

TuinoverkappingDe schaduw is tijdens de zomer essentieel. Ook beschutting is van essentieel belang. Schaduw en beschutting zorgen voor verkoeling als het erg warm is en dit zorgt voor een aangenamere tempratuur. Er zijn meerdere opties om schaduw of beschutting te creëren. Denk hierbij aan een grote parasol, een zonnescherm of een terrasoverkapping. Bij ForaVida in Nuenen kun je voor prachtige terrasoverkappingen en nog veel meer upgrades voor je terras terecht.

Met bovenstaande tips kun je je terras en tuin een stuk gezelliger maken. Daarnaast kun je optimaal genieten van het weer en de zon. Alvast veel zonplezier!

Het terras gezellig en zomers inrichten; hoe doe je dat? was last modified: mei 24th, 2023 by KijkopMeubelen.nl