Interview met Meubelvisie

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

meubelvisieInterview met Meubelvisie.

Wie of wat is Meubelvisie?

“Meubelvisie is opgericht door Ton de Wit en Ferry de Kok. Dit zijn twee oude rotten in het vak wiens levens altijd in het teken hebben gestaan van meubels.”

Sinds wanneer zit je al in de meubels, Ton?

“Eigenlijk sinds ik mijn werkzaam leven ben begonnen. Ik ben in 1977 begonnen als bijrijder om meubels te bezorgen en te monteren. Toen ik mijn vrachtwagen rijbewijs haalde, heb ik nog even als chauffeur en meubelmonteur gewerkt. Waarna ik al gauw in de reparatiedienst terecht kwam.”

En jij Ferry, hoe lang ben jij al bezig”?

“Ik ben wat jonger dan Ton, maar ook ik ben al vrij snel in de meubels begonnen. Na de ambachtschool, waar ik mij specialiseerde als meubelmaker, heb ik eerst ongeveer zeven jaar als tapijtverkoper gewerkt. Daarna begon ik in een meubelwinkel te werken. Hier ben ik begonnen als meubelbezorger en al doende heb ik mij alle facetten van de meubelbranche eigen gemaakt.

Ik denk dat ik in 1987 mijn eerste baantje in de meubels kreeg. Omdat mijn passie voor meubels alleen maar groter is geworden in de loop der tijd, heb ik diverse opleidingen binnen de meubelbranche gevolgd. Zo heb ik mijn vakdiploma’s gehaald en naast mijn werk een opleiding als binnenhuisarchitect gevolgd.

Van meubelbezorger ben ik opgeklommen tot filiaalhouder en inkoper van meubels. Je kunt dan ook wel zeggen dat ik overal verstand van heb, als het om meubels gaat.”

Hoe is het gekomen dat jullie samen een bedrijf zijn begonnen?

Ferry: “Op een gegeven moment ging het bedrijf waar ik werkte failliet. Zoals zoveel andere meubelbedrijven in deze tijd. Al snel kreeg ik een baan als meubelmaker bij het bedrijf waar Ton werkte. In het begin moest ik een beetje aan hem wennen. Maar het bleek toch een toffe kerel te zijn.

Na ongeveer een jaar samengewerkt te hebben, ontstond het idee – naar aanleiding van een artikel in De Volkskrant – om voor onszelf te beginnen. Het artikel ging over de enorme milieubelasting die het weggooien van oude meubels teweeg brengt. Omdat wij toevallig goed zijn in het repareren, reinigen en stofferen van meubels, was het dan eigenlijk een logische keuze om voor onszelf te beginnen en zodoende ons steentje bij te dragen.” Tegenwoordig besparen we samen met onze klanten een CO2 uitstoot van ruim 300 000 kilo per jaar. Elke bank die niet hoeft te worden vervangen draagt bij aan ons doel en samen zorgen we dan voor een enorme ontlasting op het milieu.

Jullie zijn snel gegroeid als bedrijf, hoe kreeg je dat voor elkaar Ton?

Ton: “Inderdaad, een jaar later hadden we tien man aan het werk. Het bedrijf groeide gigantisch. We ontwikkelden verschillende specialiteiten en het concept sloeg enorm aan. Verzekeraars, meubelbedrijven en meubelfabrikanten wisten ons al gauw te vinden. Niet te duur en een zeer hoog service gehalte sloeg goed aan.”

Waarom werkt jullie concept zo goed, Ferry?

“Grootste pluspunt van ons bedrijf is dat wij verschillende specialiteiten hebben. Er is enorm veel kennis in het bedrijf aanwezig. We zijn altijd bereikbaar via de email en we geven vaak binnen een uur al antwoord op vragen van onze klanten. Dat genereert tevreden klanten.”

Maarrr, klachten jongens. Hoe gaan jullie daarmee om?

“Elk bedrijf heeft weleens een klacht. Maar ik denk dat wij daar anders tegenaan kijken dan de gemiddelde ondernemer. Een klacht is voor ons een leermoment maar ook een kans om te laten zien hoe goed onze service is. Klachten krijgen bij ons voorrang. Wij proberen klachten altijd binnen een week op te lossen. Dat is binnen de meubelbranche uitzonderlijk te noemen. Gelukkig hebben wij niet zoveel klachten. Maar als er een klacht is, proberen we dat om te zetten naar een positieve ervaring met ons bedrijf. Een opdracht uit laten voeren door een bedrijf is toch een kwestie van vertrouwen. En dat moet je niet beschamen. Vooral in deze tijd is dat de enige manier om succesvol te zijn.”

Als je zo terug kijkt, zijn jullie nog steeds blij met Meubelvisie?

Ton: “Het is het beste wat we ooit hebben kunnen doen. De tijd was er gewoon rijp voor. Ferry en ik zijn een goed team, we vullen elkaar op alle facetten aan. Geen dag is hetzelfde, elke dag leren we nog steeds bij. Omdat we nog steeds alert zijn op dingen die beter kunnen. We kunnen onze passie volgen en dat is het mooiste wat er is.

Heb je nog een goede tip of een quote om mee te geven?

“Wanneer je werk je passie is, hoef je nooit een dag te werken in je leven. Ik denk dat dit het grootste geheim is waarom wij als Meubelvisie succesvol zijn.”

Dank jullie wel voor het interview en mochten er ook andere bedrijven zijn die een interview willen. Meld je even aan bij onze redactie via info@kijkopmeubelen.nl.

Wilt u uw meubels door ons laten herstellen?

 

 

Interview met Meubelvisie was last modified: januari 24th, 2019 by KijkopMeubelen.nl
3 comments to “Interview met Meubelvisie”
3 comments to “Interview met Meubelvisie”
  1. Top bedrijf. Duidelijke communicatie.Komt zijn afspraken na.Een echte aanrader.Ik heb diverse meubels door hun laten reviseren.Nooit enig probleem ondervonden.Ook de medewerkers zijn top.

  2. Mijn leren rondzit is in 2015 opnieuw gevuld. Ik wil graag weten of meubelvisie dat nog doet.
    Het leer is nog steeds gaaf, dus wellicht nog een keer vullen.
    Telefoonnr. en of email adres is handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *