Kerst sfeer in huis

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

kerst sfeer

De feestdagen staan weer voor de deur. Zin om nog dieper in een unieke kerst sfeer gedompeld te worden? Bij Kijk op Meubelen vindt u de leukste decoratie om kerstsfeer in huis te creëren. Uitbundig uw huis versieren in de kersttijd is een trend. Maar hoe krijgt u die bijzondere kerstsfeer in huis?

Kerst sfeer in huis met een kerstboom

Dit is dé tijd van het jaar om het huis te decoreren, om extra sfeer en warmte te creëren. Daarbij mag de kerstboom zeker niet ontbreken. Of uw voorkeur nu uit gaat naar een echte of een kunstkerstboom; deze versieren blijft leuk. Sommige mensen kiezen ieder jaar voor dezelfde bollen en slingers, anderen houden ervan iedere keer een ander themakleur te kiezen. Het kan allemaal heel mooi en sfeervol zijn.

Kies je voor een echte kerstboom

Tips om een echt kerstboom te verzorgen. Naaldverlies kan niet helemaal voorkomen worden, maar u kunt het wel beperken. Plaats de kerstboom op een schaal zodat u hem voldoende water kunt geven. Enkele liters water per week is aan te raden, een beetje glycerine in het gietwater voorkomt naaldverlies. Zet hem niet bij de kachel, open haard of verwarming! Plaats de boom op een lichte plaats zonder dat er directe zonnestralen kunnen op schijnen.

kerst sfeerKerst sfeer met een houten kerstboom

De traditionele naaldboom moet sinds enkele jaren steeds vaker wijken voor de houten kerstboom, die als alternatieve kerstboom populairder en populairder wordt. Dit jaar zal de trend van de houten kerstboom doorzetten. Hoewel de traditionele boom bij de meeste Nederlanders nooit zal verdwijnen, zoeken toch steeds meer mensen naar alternatieven. Wat ligt er in het geval van een kerstboom meer voor de hand dan hout? Precies, eigenlijk niets. Het is een natuurproduct (wat meestal wel de voorkeur heeft bij een alternatieve kerstboom). Hout biedt ook de warme uitstraling waar de maand december om vraagt. Daarnaast is geen enkele kerstboom meer hetzelfde en wie wil er nou geen unieke (zelfgemaakte) kerstboom?

Hoewel een kerstboom van hout een alternatief kan zijn, kan deze natuurlijk ook prima worden gebruikt als aanvulling op de kerstdecoratie die je al hebt.

Kerstboom versieren

Zit u vast met uw kerstboom die u zo juist gekocht hebt en weet u niet waar precies te beginnen? Teveel ideeën maar welke wordt het uiteindelijk? Geen probleem. Hier heeft enkele tips voor een duw naar de juiste richting.

Kies het juiste thema voor je kerstboom.

    • Alles in zilver
    • Alles in goud
    • Een combinatie van zilver en goud
    • Of uw favoriete kleur, alles in roze of blauw. Rood blijft natuurlijk die magische traditionele kerstkleur. De gewenste kleur combineert u dan met zilver of goud.
    • Iets anders? Zoals uw favoriete dier als kerstthema, dat kan.

De verlichting

De volgend stap nadat u uw kerstboom hebt opgezet is het toevoegen van de verlichting. Het is altijd beter om een groot aantal lampjes in voorraad te hebben dan te weinig. Begin met het eerste lampje dichtbij de stekker en werk vanaf de onderkant van de kerstboom naar het topje. Tip: Test uw verlichting natuurlijk eerst alvorens dit in de kerstboom te plaatsen.

Een piek op de punt van de kerstboom

Nadat u tevreden bent met de zojuist geplaatste lichtjes, is het tijd voor de topper. Wordt het een piek, ster of engel? Bij het kiezen van een thema zou de keus al gemaakt moeten zijn.

Tijd voor de slingers

U kunt gebruikmaken van verschillende slingers, met kralen , lintjes of bloemen. Plaatst deze overal tussen de takjes en ook tussen de stam. Probeer het gelijkmatig te verdelen.

Versier uw kerstboom met resterende kerstboomversiering

U kunt beginnen met uw favoriete versiering. Verspreid dit gelijkmatig en wel op de meest zichtbare plaatsen en daarna kunt u de resterende kerstboomversiering erom heen voegen. Of u kunt de minder favoriete spulletjes als eerst plaatsen en daarna de beste onder hen toevoegen op de meest zichtbare plekken. Wanneer het gaat om het plaatsen van de resterende kerstboomversiering dan kunt u beter eerst de grote accessoires doen en daarna de kleinere soorten. Deze methode zorgt er namelijk voor dat de versiering evenwichtig verdeeld wordt.

 

Kerst sfeer in huis was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *