Leren bankstellen uit de outlet kopen, wel of niet doen?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Leren bankstellenLeren bankstellen zijn nog nooit zo populair geweest de laatste tijd. Vooral in Amsterdam merken we een tendens dat er veel vraag is naar stoere leren bankstellen.

De consumenten kijken dan ook vaak in allerlei outlet zaken. Ook klassiek gestoffeerde leren bankstellen worden nog steeds mooi gevonden door het grote publiek. Vooral de kleuren rood, bruin en beige zijn veel gevraagd. Mits het maar goedkoop is…en daar gaat het vaak juist fout.

Leren bankstellen uit de outlet

Beschadigd lederLeren bankstellen in een goedkope prijsklasse zijn vaak geen lang leven geschonken. Dit komt omdat de kosten van een huid niet goedkoper wordt maar ook de loonkosten niet. Om die redenen kan een leren bankstel niet nog goedkoper geleverd worden zonder aan de kwaliteit te sleutelen.

Kwaliteit van outlet meubels

Er wordt vaak bespaard op productie door een mindere kwaliteit koudschuim of polyether te gebruiken. Daarnaast kan er bezuinigt worden door de dikte van het schuim te verminderen. Voor een goed zitcomfort is een dikte van minstens 12 cm noodzakelijk maar door slimme stoffeermethodes kan er ook gebruik worden gemaakt van 8 cm schuim. Dat scheelt opeens 1/3 in de kosten van het vulmateriaal.

Besparen op de ondervering

Nosag veringEen andere veel gebruikte methode is door de kwaliteit van de ondervering onder de loep te nemen. Dunnere nosagveren geen 3.8 mm dik maar 2.8 mm maken. Geen vijf nosag veren per zitplaats maar 4 of 3 veren plaatsen. Wij hebben wel eens onderveringen gezien van plastic strips die normaal worden gebruikt om verpakkingen bij elkaar te houden. Singelbanden zijn er ook in verschillende kwaliteiten met verschillende rekkingpercentages. Hoe groter het rekkingspercentage is des te goedkoper de singels worden.

Besparen op leder

En dan hebben we het nog niet eens over het leder gehad. Een huid wordt normaal gesproken gesplit in twee lagen. De bovenste laag, het nerf leder wordt gebruikt om leren bankstellen van te maken. De besparing bestaat dan uit het gebruikmaken van de onderste laag, het splitleder. Door of de bank helemaal uit te voeren in splitleder of gedeeltelijk bijvoorbeeld alleen de rug en zij delen in splitleder uit te voeren kan een leren bankstel een stuk voordeliger gemaakt worden.

Loonkosten besparing

Zelfs op loonkosten valt er veel te beknibbelen. Door de meubels in lage lonen landen te laten maken door kinderen of stoffeerders die zeven dagen per week 14 uur per dag moeten werken. Al deze factoren zorgen er dan voor dat u een goedkoop leren bankstel kan kopen.

Onze conclusie

Denk duurzaam!Zoals je begrijpt zorgt het er ook voor dat een leren bankstel tegenwoordig nauwelijks nog de garantieperiode overleeft. Elke winkelier concurreert met andere winkeliers door de prijs zo goedkoop mogelijk te maken. Door extra cadeaus te geven, een gratis fauteuil of fiets. Personeel in dienst te nemen die nauwelijks nog kennis van zaken hebben en alleen nog proberen te verkopen.

Ze doen alles om de consument maar over te halen daar hun meubels te kopen. Omdat de verkoopprijs zo goedkoop mogelijk moet zijn kan het niet anders dan dat er op kwaliteit bespaard moet worden. Eigenlijk doen we het als consument zelf en kun je het de winkeliers en fabrikanten niet eens kwalijk nemen.

Pas wanneer we als consument minder naar de prijs kijken en meer naar de duurzaamheid van producten zul je zien dat de weggooi economie vanzelf veranderd in een duurzame economie.

Leren bankstellen uit de outlet kopen, wel of niet doen? was last modified: januari 3rd, 2019 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “Leren bankstellen uit de outlet kopen, wel of niet doen?”
2 comments to “Leren bankstellen uit de outlet kopen, wel of niet doen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *