Meubels verven

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Meubels vervenMeubels verven zoals het antieke kastje van oma is natuurlijk heel goed zelf te doen. Er zijn wel honderden artikelen te vinden voor de beste werkwijze maar wanneer het gaat om een lederen of stoffen bank verven wordt het natuurlijk een heel ander verhaal. Ook dat is tegenwoordig mogelijk en daar willen we je in dit artikel meer over vertellen.

Lederen meubels verven

Het verven van lederen meubels is niet nieuw. Toen het net in de mode kwam en de kennis op dit gebied nog niet heel groot was wilde het nog wel eens mis gaan. De zogenaamde kinderziektes die opgelost moesten worden. Nu vele jaren later is de kennis en ervaring veel beter en kunnen we zeggen dat er heel veel mogelijk. Lederen meubels verven wordt dan ook weer steeds vaker weer gedaan en met succes!

Bruin lederen bankstel in goede staat.De experts kunnen een hoop, maar ze kunnen niet alles. Een bank met oud en versleten leder kunnen ze niet omtoveren tot een nieuw bankstel. Daarom is het bij het verven van lederen bankstellen belangrijk dat het leder nog in goede tot redelijke kwaliteit is.

Kleine beschadigingen kunnen nog wel hersteld worden maar winkelhaken en scheuren zijn een lastiger probleem. Het kan wel hersteld worden maar dan niet door reparatie maar door vervanging. Er is een mogelijkheid dat er bepaalde delen van je bank vervangen moet worden en dan komen we aan bij de kosten van het verven van de meubels. De verschillen op dit gebied zijn groot!

Goedkoop is toch vaak duurkoop in dit geval. Bij de goedkopere vaklieden zal er minder leder worden vervangen dan bij de duurdere vaklieden. Ga je binnenkort je bank laten verven? Zorg dan dat dit goed duidelijk is voordat je je bank laat ophalen.

Stoffen meubels verven

Het verven van stoffen meubels is eigenlijk helemaal niet echt bekend in Nederland maar toch is het mogelijk! Helaas zijn er nog niet heel veel bedrijven die dit onder de knie hebben. MeubelVisie is een van de bedrijven die wel weet hoe dit moet! Het is een vooruitstrevend bedrijf die altijd zoekt naar nieuwe mogelijkheden en oplossingen.

Deze visie komt voort vanuit hun bedrijfsfilosofie waarbij ze het erg belangrijk vinden dat de CO2 uitstoot zoveel mogelijk terug gedrongen gaat worden. Dit doen ze door meubels te repareren en te vernieuwen in plaats van weg te gooien. Afval zorgt voor een groot gedeelte van deze CO2 uitstoot dus hoe minder we weggooien hoe minder CO2. Simpel toch :)?

Nieuwe doorbraak

Stoffen meubels vervenVoorheen werden veel stoffen meubels weggegooid wanneer de kleur verschoten was door de zon. Met geen mogelijkheid kreeg je dit weer terug naar de juiste kleur tenzij je het opnieuw zou stofferen. Na jaren research, trial en errors heeft MeubelVisie daar een oplossing voor gevonden! Verkleurde meubels hoef je nu niet meer weg te gooien of opnieuw te stofferen maar je kunt het nu simpel laten verven!

Welke meubels komen in aanmerking?

Je zult vast denken…Zou dat ook met mijn stoffen bank kunnen? Ja dat kan! Alle meubels komen in aanmerking om te worden geverfd. Zelfs als de werkzaamheden duurder zijn de bank is het nog de moeite waard om het te laten doen. Op die manier spaar je de natuur en hou je je bewust bezig met duurzaam wonen. Duurzaam leven kun je op vele verschillende manieren doen en wij willen daarbij helpen door de CO2 uitstoot te beperken.

Help jij ook mee? Laat je meubel repareren of vernieuwen in plaats van weg te gooien!


Meubels verven was last modified: juni 12th, 2018 by KijkopMeubelen.nl
4 comments to “Meubels verven”
4 comments to “Meubels verven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *