Moodboard: puur gevoel

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Hou je van relaxen? Ben je een boeken mens of ben je juist chaotisch? Voor elke leefstijl kun je de perfecte meubels kopen. Een moodboard kan je daar uitstekend bij helpen.

Meubels uitzoeken is je gevoel volgen

Wanneer je bij je vrienden, familie of kennissen over de vloer komt, dan let je natuurlijk automatisch op hoe het huis is ingericht. Je krijgt er meestal ook een gevoel bij. De één is wat netter dan de ander. Sommige decoraties zijn modern en strak. Andere huizen zijn juist weer heel simpel ingericht. Meubels zeggen veel over de mensen die in het huis wonen, over wie ze zijn of wat ze hebben meegemaakt. Mensen hebben over hun meubels nagedacht, een bewuste keuze gemaakt of juist niet. Het is natuurlijk heel fijn om je eigen huis jouw sfeer te geven. Wie wil dat nou niet? Iedereen wil een warm gevoel bij zijn of haar eigen huis.

Hulp nodig?

Voordat je begint met het uitzoeken van meubels, vraag je je eerst af hoe je je woonkamer zou willen inrichten. Heb je geen idee, dan is het handig om een moodboard te maken. Een moodboard is een heel eenvoudig hulpmiddel om het gevoel wat je hebt over te brengen.

Wat is een moodboard

Een moodboard is een hulpmiddel bij het visueel maken van een gevoel. Hiervoor kun je een groot stuk karton nemen waar je allerlei sfeer items op plakt waar jij een goed gevoel bij hebt.

moodboardInspiratie zoeken

Je kunt foto’s en plaatjes van verschillende meubels voor je huis bij elkaar zoeken, Maar ook kleuren en materialen van bijvoorbeeld stoffen, leder, hout etc. Kijk in woonmagazines en knip plaatjes uit van items die je aanspreken.

Wat zou je het liefst in je eigen huis terug willen zien? Het gaat erom wat jou aanspreekt, je bent er helemaal vrij in. Het hoeft ook niet in een half uurtje af. Je kunt er net zo lang over doen als je wilt. Sommige mensen zijn wel maanden bezig met een moodboard. Je gaat er een sfeervolle collage van maken, zodat je je persoonlijke interesse en smaak kan verbeelden.

Als jouw gevoel tot leven is gekomen op het moodboard kun je gericht gaan zoeken naar nieuwe meubels. Je voorkomt dat je meubels koopt die niet bij jou stijl passen.

Je kan je moodboard ook meenemen naar een meubelboulevard. Ze kunnen je dan helpen en adviseren aan de hand van jouw moodboard, zodat je de perfecte meubels kunt kopen die werkelijk bij jou passen. Of je gaat natuurlijk lekker op internet struinen naar de perfecte meubels.

Geschreven door Dyanti Djojo

 

Moodboard: puur gevoel was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *