Op de strafbank

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Nederlandse vlag met een blauwe lucht als achtergrondEn weer zitten we met z’n allen thuis. Weer is vrijwel alles dicht. Nou was er de afgelopen tijd al niet veel open, maar je kon tenminste af en toe nog iets doen. Nu niet meer. Televisie kijken, boeken lezen, Netflix, dat soort dingen, meer eigenlijk niet. Of toch wel?

Griekenland

Jawel, er zijn best andere mogelijkheden om een lockdown door te komen. Tenminste, als je staatshoofd bent. Als je nou bijvoorbeeld een huis in Griekenland hebt, dan ga je natuurlijk daarheen met de familie. Laat iedereen in Nederland maar lekker thuis zich zitten te vervelen, jij gaat met vrouw en kinderen naar de zon, naar je eigen vakantiehuis, dat je overigens niet zelf betaald hebt, maar goed. En als je dan terugkomt, omdat er nogal veel ophef is over je trip, dan laat je je mokkend fotograferen op de achterbank van je grote auto.

Formule 1

En natuurlijk ga je dan op televisie diep door het stof. Voor de vorm, dat wel, maar toch. Nogal stijf ga je naast je vrouw op een bankje zitten en dan zeg je dat je erg betrokken bent, maar natuurlijk niet onfeilbaar. Je maakt ook wel eens fouten, geef je dan toe. Niet dat je het meent, want niet lang daarna ga je weer de fout in, als je de door je neef georganiseerde race in Zandvoort bezoekt. Die kan wel doorgaan, met hordes mensen, die je bijna allemaal de hand schudt, terwijl de rest van Nederland verder niks mag. Maakt jou niks uit, lekker dagje formule 1 kijken, mooi toch?

Feestje

Oh, en als dan een paar maanden later je dochter 18 wordt, dan organiseer je toch gewoon een feestje? Tent buiten zetten, mensen uitnodigen, het maakt niet uit dat de rest van Nederland streng geadviseerd wordt om maar maximaal een man of 4 thuis uit te nodigen. Want ja, je oudste dochter wordt maar 1 keer 18, toch? Daar hoort een feestje bij. Met te veel mensen, ok, maar echt wel op afstand hoor!

U ziet het, genoeg te doen tijdens de lockdown als je staatshoofd bent. Misschien toch nog maar een keertje op dat bankje plaatsnemen? Nee, niet dat bankje uit het excuus-filmpje.

Ga maar lekker eens een tijdje op het strafbankje zitten. Voel je ook eens hoe het is, als je niks mag en kan doen.

Op de strafbank was last modified: december 21st, 2021 by Kim Sneijder