Polyvlokken – multifunctioneel in gebruik

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Polyvlokken / polyethervlokkenJe kunt polyethervlokken of polyvlokken gebruiken voor verschillende toepassingen. Om er even een paar te noemen: het vullen van sierkussens, hoofdkussens, zitkussens of rugkussens. Denk je dat dat het was? Mooi niet! Naast dat het gebruikt word voor meubels worden de polyvlokken ook vaak gebruikt in de paardenbakken. Op die manier kun je voordelig een comfortabele en stabiele bodem te krijgen voor de paarden. Ook in dierenkussens of in knuffels kunnen deze vlokken gebruikt worden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Het verschil tussen polyvlokken en polyethervlokken

Wij kunnen twee soorten polyethervlokken leveren namelijk de vlokken die we in de stoffeerderij gebruiken en de vlokken die we maken van gerecycled materiaal.

De vlokken uit de stoffeerderij zijn vlokken gemaakt van nieuwe restmaterialen. Deze zijn van hoge kwaliteit zoals koudschuim, pantera of polyether.

De polyvlokken die worden gemaakt van gerecycled vulmateriaal en worden vaak gebruik bij bijvoorbeeld paarden maneges.

Voor alle duidelijkheid polyethervlokken maken wij van nieuwe restmaterialen en polyvlokken van gerecycled restmateriaal. Beide zijn geschikt voor dezelfde toepassingen alleen is het ene veel goedkoper dan het ander.

Uit het oog maar zeker niet vergeten

Tegenwoordig is er veel keuze in verschillende vulmaterialen waardoor de consument vaak zijn neus ophaalt voor dit goedkopere vulmateriaal. Dat is zonde want deze vlokken kunnen prima als vulmaterialen gebruikt worden. Goedkoop is niet altijd per definitie slecht of ongeschikt en dat geldt zeker voor deze vlokken.

Deze vlokken zorgen voor een comfortabele vulling van een goede kwaliteit. Vaak zijn ze veel beter dan bijvoorbeeld de fiberfill vulling uit China. De vulling word zoveel mogelijk samengeperst om zo kosten te besparen, maar vaak breken dan de vezels waardoor het minder lang mee gaat.

Onze vlokken worden niet geperst en worden in Nederland gemaakt in onze eigen stoffeerderij. Daardoor ben je verzekerd van de beste kwaliteit vlokken. Ook scheelt het natuurlijk voor het milieu omdat de vlokken uit Nederland komen en niet zoals fiberfill helemaal uit China.

De vlokken houden goed volume vast en raken niet zo gauw opgehoopt als bijvoorbeeld EPS parels. Het hoeft ook niet naderhand nog eens bijgevuld te worden. Wel heeft het een kortere levensduur maar daarom is het ook veel goedkoper. Dat geeft weer een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Voordelen polyethervlokken

Hondenkussens kunnen ook goed gevuld worden met polyvlokkenPolyether heeft verschillende voordelen. Zo houdt het goed warmte vast en heeft het een isolerende werken. Daarom is het niet alleen geschikt als vulmateriaal maar ook voor isolatie materiaal.

Omdat het warmte goed vast houdt is het ook ideaal voor honden of kattenmanden die op de grond staan. Het knarst niet, is zeer comfortabel en veerkrachtig.

De vlokken zijn niet giftig voor mensen en dieren omdat we de productie compleet in eigen hand hebben. Daardoor is het ook duurzaam en kunnen we een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding bieden.

Nadelen polyethervlokken

Er is heel veel goeds aan de vlokken maar er zijn ook nadelen. Wanneer je de vlokken als vulling gebruikt dan is er sprake van losse vulling. Dat houdt in dat je de vulling regelmatig moet opschudden om een vol kussen te behouden. Voor een palletbank is en groot plofkussen natuurlijk weer ideaal.

Polyvlokken

Tussen polyvlokken en polyethervlokken zit eigenlijk weinig verschil en daardoor kun je het gebruiken voor dezelfde toepassingen. Het enige verschil is dat de vlokken van polyvlokken gemaakt worden van gerecycled materiaal. Dit materiaal word eerst goed gereinigd en ontsmet en vervolgens wordt het versnipperd om opnieuw gebruikt te worden.

Dat is een mooie toepassing van circulaire producten die op het ogenblik steeds populairder worden. Niet alleen omdat we op deze manier vervuiling tegengaan maar ook vanwege de goedkope prijs.

Tips polyvlokken paardenbak

Op dit moment worden deze vlokken het meest gebruikt in paardenbakken van maneges en particulieren. Ben je ook van plan deze vlokken te gebruiken voor de paardenbak? Dan kunnen we je alvast wat handige tips mee geven! Je kunt de vlokken gebruiken om het zand te stabiliseren en dat is bijzonder handig bij nieuw paardenrijzand.

Polyvlokken voor de paardenbakWanneer het zand niet goed stabiliseert kan een paard zich makkelijk verstappen met alle gevolgen van dien. Soms kan het ook gebeuren dat je niet het juiste zand hebt ontvangen en dan kan het stabiliseren heel lang duren. Polyvlokken zijn dan een voordelige methode om het zand te
stabiliseren.

Belangrijk is ieder geval dat je het zand eerst draineert tot de manege bodem vochtig en geëgaliseerd is. Je hebt ongeveer 2 tot 3 kilo polyvlokken per vierkante meter zand nodig. Strooi de vlokken uit en besproei ze daarna. Als laatste moeten de polyvlokken 6 of 7 centimeter door het zand worden gefreesd voor een egaal resultaat.

Polyethervlokken 3 euro per kilo en polyvlokken slechts 0,50 cent per kilo. Mooier kunnen we het niet maken wel makkelijker daarom kunnen wij het ook bezorgen.

Heb je nog andere vragen of opmerkingen? Reageer via het reactie formulier hieronder of neem contact met ons op!


Polyvlokken – multifunctioneel in gebruik was last modified: februari 14th, 2019 by KijkopMeubelen.nl