Recycle!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Recycle | Blauw verkeersbordDat er nog mensen zijn die blijven ontkennen dat er wat aan de hand is met het klimaat, dat kan ik niet begrijpen. Alles wijst er op dat we een enorm probleem hebben gecreëerd als mensheid. En ik denk dat we ook met z’n allen nu aan de slag moeten om er wat aan te doen.

Bloedheet

Kijk naar de weerkaartjes en kleuren en temperaturen, en je ziet het meteen. Heel Europa is roodgekleurd, en overal is het bloedheet. Bijna 50 graden in Sevilla! En Londen ging voor het eerst in de geschiedenis over de 40 graden heen, wat meteen tot grote problemen heeft geleid. We zijn er gewoon niet op voorbereid, maar we moeten er wel wat aan doen!

Recyclen

Maar wat kunnen we dan doen? Nou, we kunnen in ieder geval ons eigen gedrag veranderen. Niet meer vliegen, of in ieder geval vluchten enorm beperken. De trein brengt ons ook prima op veel plekken in Europa. Minder of geen vlees meer eten. Zonnepanelen op het dak. Allemaal zaken die we zelf in de hand hebben. En natuurlijk iets waar we ook eenvoudig verschil mee kunnen maken; recyclen.

Minder produceren

Recyclen is de meest eenvoudige manier om er voor te zorgen dat we minder produceren, en dus minder energie verbruiken. En dat recyclen hoeft zich echt niet te beperken tot plastic en oud papier. Ook met de spullen in uw eigen huis kunt u verschil maken. Een nieuw servies op het oog? Uw oude servies kan iemand anders nog heel blij maken. Net als bijvoorbeeld uw bank of uw stoel. Want ook daarmee kunt u andere mensen blij maken, en er tegelijkertijd voor zorgen dat er minder geproduceerd wordt.

Denk

En wist u dat er bedrijven zijn die u daarbij kunnen helpen? Door bijvoorbeeld uw bank op te halen, of misschien wilt u ‘m wel laten herstellen. Veel beter dan bij het minste of geringste weer iets nieuws aan te schaffen.

Dus; denk aan onze toekomst, en die van onze nakomelingen. Denk aan onze planeet. Denk aan recyclen!

Recycle! was last modified: juli 26th, 2022 by Kim Sneijder