Het beste bed

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

 

beste bed

Soms kun je op een ongebruikelijke manier erachter komen dat jouw bed niet goed voor je is. Het beste bed, het bed dat echt goed voor je is kan weleens wat anders zijn dan je had gedacht. Ellie was heel verknocht aan een waterbed, maar kwam er achter dat een boxspring veel beter voor haar was.

Het beste bed

Ellie, een goede vriendin, zweert al zo’n tien jaar bij een waterbed. Ze heeft het indertijd na een lange zoektocht gekocht. Het zoeken, het uitproberen in diverse winkels, duurde zo lang omdat ze een kapotte schouder heeft, overgehouden aan een verkeersongeluk.

Wat artsen zeggen

Artsen hebben tegen haar gezegd dat er niets meer aan te doen is en dat ze met deze pijnlijke schouder moet zien te leven. Dat lukte haar overdag aardig, maar helaas waren de nachten pijnlijk.
Het waterbed hielp, zei ze. Daarin wordt je hele lichaam ondersteund en komt alle druk (zoals bij alle vrouwen) als je op je zij ligt, niet alleen op je heup en je schouder. Door het waterbed had ze ’s nachts veel minder pijn dan vroeger. Dit was voor haar het beste bed.

Kamperen

Tot Ellie vorig jaar na zo’n dertig jaar met me ging kamperen, jawel met de tent. Lekker ouderwets.
Het was uiteraard onmogelijk om haar geliefde waterbed mee te nemen. Ze schafte een stretcher aan, een dik oprolbaar schuimmatras en een lekkere warme donzen slaapzak. Ze verwachtte in die vakantie wat meer last van haar schouder te hebben, maar dat was dan niets anders.

We togen naar Parijs en zetten de tent op in camping Bois de Boulogne. Het weer was goed, Parijs schitterend en het kamperen weer ouderwets gezellig.

Tot na een paar dagen – we zaten in hartje Parijs aan de cappuccino – Ellie ineens zei: “Wat gek, ik heb ’s nachts helemaal geen last meer van mijn schouder. Ik slaap hier veel beter dan thuis….” Het duurde even voor de verbijsterende opmerking tot haar en mij doordrong. Na dertig jaar nachtelijke pijn was het ineens over? Hoe kan dat? Terwijl ze sliep op zo’n rottig kampeermatrasje?

De enige conclusie was dat die schuimrubber rol nog zo slecht niet was. Het was voor haar het beste bed.

Waterbed de deur uit

Na de vakantie ging het waterbed direct de deur uit. Ze sliep ook thuis op haar stretcher en schuimrol en ging onmiddellijk op zoek gegaan naar een ander matras. Het is een boxspring geworden. Als hij niet goed was kon ze hem ruilen, maar dat was niet nodig. Ze kan nu weer een hele nacht doorslapen zonder pijn nu ze het beste bed voor haar heeft gevonden.

 

Het beste bed was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl