Kleur in het interieur

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

‘Beter goed gepikt dan slecht zelf verzonnen’, dat is een regel bij de inrichting van een fraai interieur. Overal om je heen (bijvoorbeeld in tijdschriften, op tv, in hotels en restaurants) zie je ideeën die je kunt gebruiken in je eigen interieur.

Kleur in het interieur

De vorige keer schreef ik over meer kleur in het interieur en heb ik als lichtend voorbeeld genoemd de inrichting van Hotel Des Indes in Den Haag. Omdat ik begrijp dat niet iedereen dagelijks daar een kopje koffie gaat drinken, heeft u hier foto’s van dat interieur. U ziet hoe gewaagd maar ook zeer sfeervol de kleurcombinatie is met onder andere  pastelroze, oudroze, lila, goudgeel en bordeauxrood.

kleur in het interieur

 

kleur in het interieur

 

kleur in het interieurkleur in het interieurkleur in het interieur

De afbeeldingen die hieronder staan wil ik u ook graag tonen, als fraaie en goedkope tegenhanger van het dure interieur in Den Haag. Deze foto’s heb ik genomen in een restaurantje hoog in de Franse bergen uitkijkend op de schitterende Gorges du Verdon. In het interieur was een lavendelblauwe muur en dito deuren. Op de tafels had men deze bloemen geschilderd. Het resultaat was een uiterst vrolijk en kleurrijk ingericht restaurant waar het goed toeven is. Het idee om bloemen niet op de tafel te zetten, maar op de tafel te schilderen, vind ik echt briljant. Het is dé manier om oude tafels nieuw leven in te blazen. En ben je het zat dan leg je er gewoon een tafellaken overheen, of je schuurt en schildert hem in een andere kleur.

 

kleur in het interieur

kleur in het interieur

kleur in het interieurkleur in het interieur

 

 

Goed om je heen kijken, is trouwens dé manier om je eigen interieur een gezellige sfeer te geven. Zeker tegenwoordig met de fotomogelijkheden op mobiele telefoons, kun je gemakkelijk zelf een fotootje maken als je ergens iets moois ziet dat je wellicht in je eigen interieur ook kunt gebruiken. Want: ‘beter goed gepikt dan slecht zelf verzonnen.’

 

Kleur in het interieur was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl