Lang tafelen met lekkere stoelen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Houdt u er ook zo van om heerlijk lang te tafelen met familie of vrienden? Dan heb je wel lekkere stoelen nodig  anders verkast het gezelschap zich na het toetje, onmiddellijk naar de lage bank.

Lang tafelen met lekkere stoelen

Tegenwoordig is het weer ‘in’ om in je huis een lange eettafel neer te zetten en daarbij aan één kant een lange simpele bank eventueel met kussens. FOTO 1
Zeker door de kussentjes ziet het er supergezellig uit en doet me denken aan vroeger toen de gezinnen nog groot waren en er al snel een stuk of vijf kinderen op zo’n bank zaten. Wel zonder kussens. Vroeger was dat een bank zonder rugleuning.

Tegenwoordig zie je ze vaak met rugleuning. FOTO 2 En dat is maar goed ook want als je lang wilt tafelen is het van belang dat iedereen lekker zit. Zo’n bank van vroeger zonder rugleuning zit namelijk belabberd. En de bank van tegenwoordig inclusief rugleuning zit wel iets beter, maar nog steeds niet erg lekker.

Zelf heb ik in mijn jonge jaren zogenaamde ‘Hollandse eetstoelen’ gekocht 3. en daar jaren beroerd op gezeten. De rugleuning was super recht. Eerlijk gezegd werd er toen nauwelijks gesproken over lang tafelen en lekker zitten. Behalve door manlief die na een etentje steevast zei: ‘Zullen we laag gaan zitten?’ En dat vond ik altijd jammer. De sfeer aan een eetkamer is actiever en vaak gezelliger dan wanneer iedereen op de lage bank zit.
tafelenLater heb ik heel lang gezocht naar lekkere eetkamerstoelen en heb die ook gevonden. De rugleuning is hoog en niet recht. Net als in autostoelen zit er een kleine knik in de lende en door die lendesteun zit de stoel heerlijk.

Toen we ze hadden aangeschaft, zag je ze ineens in veel meubelwinkels verschijnen. En gelukkig zie je ze nog steeds. Er zijn zelfs eetkamerstoelen met armleuningen. Uiteraard nemen deze stoelen wel wat meer ruimte in, maar ze zitten heerlijk. En geloof maar dat het dan heerlijk is om lang te tafelen.

 

Lang tafelen met lekkere stoelen was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl