Veel kleuren

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

veel kleuren

De huidige woonmode gaat voor een sobere rustige inrichting. Past dat bij jou? Dan vooral deze mode volgen. Maar misschien houdt u eigenlijk meer van kleur? Hoe je dat goed kunt aanpakken beschrijf ik hier.

Veel kleuren


Vooral onder invloed van Jan des Bouvrie verdween zo’n dertig jaar geleden steeds meer kleur uit het interieur. Jan wilde en wil het liefst een heel wit interieur. Dat bleek voor velen toch wel erg onpraktisch, maar er ontstond wel een interieur dat veel rustiger en lichter werd dan de kleurrijke inrichten van de jaren zeventig. Toen zag je veel bruin, groen, oranje en paars.

Langzaam maar zeker kregen we interieurs met taupe tinten, ecru en grijs. Het ton-sur-ton kwam in de mode. Ofwel je kiest voor één kleur bijvoorbeeld grijs en dan neem je naast elkaar een lichtgrijs, een donkergrijs en een middentint. Ook de geliefde Scandinavisch interieurs stralen een en al rust uit en hebben weinig kleur.

Toch zou ik hier ook een lans willen breken voor het veelkleurige interieur. Een werkelijk schitterend voorbeeld daarvan is de inrichting van het beroemde hotel Des Indes in Den Haag ontworpen door de Franse binnenhuisarchitect Jacques Garcia. Ik denk dat ze daar wel tien kleuren mixen. Als je de naam Jacques Garcia intikt op google dan zie je klassieke interieur die vooral goed staan in Parijse appartementen en Venetiaanse paleizen. Waarschijnlijk vinden velen deze ontwerpen over de top, maar ik vind ze vaak prachtig, al zal ik dat voor mijn eigen moderne huis ook niet kiezen.

Toch kun je ook voor een eigentijds huis een inrichting met meer kleuren kiezen. En eigenlijk gaat dat vrij eenvoudig. Het belangrijkste is dat je eerst kiest voor bijvoorbeeld een veelkleurig tapijt (dat heeft men in Des Indes gedaan), of voor veelkleurige gordijnen, -meubelstof of -behang. Deze kleuren zijn bij elkaar gebracht door mensen die er verstand van hebben en matchen altijd schitterend. Vervolgens kies je voor de rest van je inrichting uit deze vele kleuren. Dan past alles bij elkaar en vloekt er helemaal niets.

Het resultaat is een inrichting die weldadig aandoet en warmte uitstraalt.

 

Veel kleuren was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl