Slaap lekker!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Hond op bed | Slaap lekkerDe afgelopen weken hadden we het al over trends in de inrichting van de woonkamer, en we hadden het over ‘tuintrends’. En we gaan dit keer op zoek naar trends naar een ander plekje in huis; de slaapkamer. We presenteren graag enkele belangrijkste trends in de inrichting van de kamer waar u misschien wel de meeste tijd doorbrengt.

Rust

Laten we met iets eenvoudigs beginnen. Of beter gezegd, een eenvoudige oplossing voor een oud probleem. Want er zijn nogal wat mensen die moeilijk slapen, of in slaap komen. Vaak ontbreekt dan heel simpel ‘rust’. Rust in het hoofd. Maar ook rust in de slaapkamer. Of beter nog, in de inrichting van die slaapkamer. Maar hoe doe je dat, rust brengen in de slaapkamer? Nou, met kleur.

Blauw

Als je rust wil, kan blauw – in al zijn variaties – de oplossing zijn. Het donkere groenblauw is een prachtige kleur die onmiddellijk verfijnd en rustgevend aanvoelt. Maar je wilt niet dat dit de kamer overneemt, dus beperk het gebruik bijvoorbeeld tot het hoofdeinde, de kussens en de ingebouwde kasten. En daarna gebruik je een lichtere blauwe kleur gebruikt voor de muren en misschien zelfs het plafond. U zult zien, het doet gelijk denken aan een rustig, idyllisch Grieks hotelletje!

Nog meer rust

Opslag is een integraal onderdeel geworden van de inrichting tegenwoordig. Logisch, want we streven ernaar de rommel op te ruimen voor een rustige en rustgevende slaapkamer. Immers, hoe minder druk een slaapkamer is, hoe gunstiger deze is voor een goede nachtrust. Zorg dus voor slimme plekken om je spullen op te bergen, houd de kamer zo ‘leeg’ mogelijk wat betreft afleiding.

Kunst

Een slaapkamer is misschien wel de meest besloten en intieme ruimte in huis, een plek waar je echt kunt ontspannen en jezelf kunt zijn. Kunst kan hier dan ook bijzonder belangrijk zijn. Een favoriet kunstwerk is een klassiek uitgangspunt voor een kleurenschema in de slaapkamer. Experimenteer met de gebruikte kleuren in het kunstwerk, selecteer er twee of drie en werk vanaf daar verder.

Doe er uw voordeel mee, met deze tips. En vooral: slaap lekker!

Slaap lekker! was last modified: april 12th, 2022 by Kim Sneijder