Tapijt reinigen | Zelf doen of uitbesteden?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Tapijt reinigenHet is weer volop lente en zelfs een klein beetje zomers aan het worden en dan is het weer tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Poetsen, schrobben, stofzuigen, zemen en alles is weer lekker schoon. Ook je tapijt reinigen hoort daarbij en dat kan nog een hele klus zijn. Wil je het zelf doen? Of laat je het toch liever uitbesteden? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij!

Zelf tapijt reinigen

Als je zelf aan de slag gaat met het tapijt reinigen houd er dan rekening mee dat het nog een behoorlijke klus kan zijn. Hieronder alvast onze tips!

Professioneel materiaal

Zelf je tapijt reinigen is niet eenvoudig, maar met het juiste materiaal is het wel te doen. Wil je echt grondig te werk gaan? Huur dan een sproei-extractiemachine om je tapijt te reinigen. Een degelijke machine is echter heel duur dus sommige verhuurders verhuren machines van mindere kwaliteit. Let er vooral op dat het sproeigedeelte en het zuiggedeelte goed werken. Anders heb je achteraf kans op problemen zoals schimmelvorming.

De juiste producten

Ook het reinigingsmiddel dat je gebruikt is erg belangrijk. Kies een reinigingsmiddel op basis van het materiaal waar je tapijt van is gemaakt. Voor je aan de slag gaat is het goed om eerst een onopvallend stukje te behandelen. Ontstaan er geen problemen? Dan kun je het product op het hele tapijt aanbrengen.

Tapijt reinigen? Start met stofzuigen!Voordat je start met het reinigen van het tapijt is het belangrijk dat het tapijt eerst grondig gestofzuigd word. Met een aparte drukspuit breng je daarna het reinigingsmiddel aan. Het reinigingsmiddel kun je beter niet in de reinigingsmachine stoppen. Na het aanbrengen borstel je het product in en behandel je het met warm water.

Let er hierbij op dat je het niet te nat maakt anders vergroot je de kans op schimmelvorming.

Ook is het belangrijk dat je goed weet hoe lang het middel moet inwerken, dat kan soms behoorlijk variëren en te lang inwerken is niet goed. Tot slot kun je met de machine het water en het product wegzuigen. Check na afloop goed of het tapijt niet meer te vochtig is.

Mogelijke problemen bij zelf tapijt reinigen

Dit zijn de moeilijkheden die je kunt ondervinden als het fout gaat bij het tapijt reinigen:

  • Het tapijt is te nat geweest en gaat stinken;
  • De onderlaag heeft afgegeven en er zijn vlekken ontstaan;
  • Het reinigingsmiddel is niet goed uitgespoeld en het tapijt wordt snel weer vuil.

Tapijt reinigen door een specialist

Problemen die kunnen ontstaan door het zelf reinigen kun je voorkomen door een specialist in te schakelen. Tapijtreiniging-Nederland.nl is zo een specialist. Zij hebben jarenlange ervaring met reinigen van tapijten en beschikken over het juiste materiaal en expertise.

Naast het reinigen kunnen zij ook het tapijt impregneren waardoor het tapijt beter beschermd wordt tegen vlekken.

Heb je nog andere vragen? Neem dan gewoon even contact met ons op!


Tapijt reinigen | Zelf doen of uitbesteden? was last modified: april 21st, 2018 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *