Thuiswerken? Zorg dat je goed zit!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Mensen die gewend waren op kantoor te zitten, waar alles netjes geregeld is volgens alle ARBO regels, werken nu thuis. Maar veel van die mensen hebben thuis helemaal geen omgeving ingericht om uren achter elkaar te kunnen werken. Ze zitten gebogen over laptops de bank of op harde eetkamerstoelen.

We blijven thuis, wassen onze handen en vermijden drukke ruimtes om het coronavirus af te weren, alles om niet ziek te worden. Maar we stellen ons lichaam wel bloot aan de slechte gewoonten van thuiswerken? Hier zijn enkele tips voor thuiswerken, of het nu tijdens een pandemie is of niet.

Behandel thuis als kantoor

Omdat we ons niet op kantoor bevinden, is de kans groot dat we laks worden. Een computermonitor die te laag staat, een stoel die je onderrug niet ondersteunt en te weinig beweging. Werk thuis zoals u op kantoor zou werken. Met alle middelen (PC, stoel, muis) goed voor elkaar en vooral ook genoeg beweging.

Denk aan een goede houding

Een probleem op dit moment is dat velen van ons aan de keuken- of eettafel zitten terwijl we Zoomen of e-mails beantwoorden. Zorg ervoor dat uw rug tegen de stoel rust, houd uw schouders ontspannen en gebruik uw armen in een hoek van 90 graden.

Beweeg

Omdat u niet op kantoor bent, loopt u niet meer naar de printer, praat u niet meer met een collega bij de koffiecorner of gaat u naar buiten om te lunchen. Beweeg daarom elke 30 minuten. Naar buiten gaan is het beste, maar zelfs naar een andere kamer lopen is al goed. Het belangrijkste is dat u regelmatig beweegt en uw houding gedurende de dag varieert om overbelasting te voorkomen.
En vergeet uw ogen niet! Haal elk kwartier uw ogen van uw scherm en concentreer u gedurende 20 seconden op iets 5 meter verderop, zo voorkomt u dat uw ogen vermoeid raken.

Let op eventuele pijn

Mochten deze tips toch niet helpen om pijn te voorkomen, luister dan naar uw lichaam! Als u pijn voelt, vat dat dan op als een hint: er gaat iets duidelijk niet goed!

Thuiswerken? Zorg dat je goed zit! was last modified: oktober 6th, 2020 by KijkopMeubelen.nl