Tuintrends in 2022

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Tuintrends in 2022 De laatste tijd hebben we u de trends willen meegeven voor interieurs in 2022. We hebben het over meubelen gehad, en over kleuren. En gezien het mooie weer van de laatste tijd, dacht ik dat het wel mooi zou zijn om het nu over de trends in tuinen te hebben voor het komende jaar. Daar gaan we!

Wit

We hadden het al eerder over de trend dat er bij het interieur en de kleuren veel gekeken wordt naar ‘natuurlijk’ en eenvoudig. Dat geldt eigenlijk ook voor de tuinen. Het kan zijn dat sociale media een rol hebben gespeeld bij de opkomst van deze trend: de bijzonder fotogenieke witte tuinen. De ene na de andere influencer plaatst kiekjes van dit soort tuinen. Bij voorkeur met zichzelf erbij natuurlijk.

Hoe dan ook, ze zijn wel het toonbeeld van stijl en creëren een oase van rust. Die rustige tuinen met een sterke focus op witte meubels, decor en bloeiende planten zijn een belangrijke trend voor het komende jaar.

‘Minimaal’

Dan het terras; houd het simpel, zorg voor een onderhoudsarme patio. Het idee is om het minimaal te houden, zodat u meer tijd kunt besteden aan ontspannen op uw terras en minder tijd aan het verzorgen van planten en het geschuif met meubels. Alles wat u nodig heeft, is een comfortabele plek om te loungen of te zitten en een paar stevige, onderhoudsarme planten om de look af te maken. En wat mij betreft mist er dan alleen nog een goed boek.

Klein is meer

Woon je nou in de stad, en heb je eigenlijk helemaal geen tuin, dan is de kans groot dat je buitenruimte, je balkon of ‘platje’ aan de kleine kant is. Niet getreurd, kleine tuinen zullen in 2022 helemaal hip zijn. Het gaat er daarbij om uw balkon groter te laten lijken. Ga dus voor ‘verticale tuinen’ met hoge planten en zelfs bomen, en creëer zones met duidelijke paden om het meeste uit uw ruimte te halen.

Zo maar 3 leuke trends voor de tuin in 2022. Natuurlijk en minimaal in de tuin, en omhoog op het balkon, dat gaat het helemaal worden.

Tuintrends in 2022 was last modified: maart 29th, 2022 by Kim Sneijder