Vloerbescherming | Tips en advies

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

VloerbeschermingVloeren krijgen dagelijks heel wat te verduren. Om de vloeren in je huis mooi te houden is vloerbescherming dus absoluut noodzakelijk. Niet alleen voor het dagelijks onderhoud, maar ook bij het verplaatsen van meubelen of tijdens verbouwingen is bescherming belangrijk. Voorkomen is beter dan genezen!

In dit blog vertellen we meer over de verschillende manieren die je kunt gebruiken om je vloer te beschermen. Heb je zelf nog andere tips? Dan horen we die natuurlijk ook graag. Laat dan een berichtje achter onder aan het blog.

Vloerbescherming door impregneren

Een beschadigde vloer herstellen is niet bepaald een makkie. Daarom is vloerbescherming een must: het zorgt ervoor dat je schade voorkomt. Vooral bij houten vloeren is dat belangrijk omdat ze makkelijk slijtage en vlekken kunnen vertonen. Door het hout te impregneren breng je een beschermlaag aan zodat vuil en vlekken minder snel in het hout kunnen trekken en makkelijker te verwijderen zijn. Ook voor vloerbedekking en tapijten is impregneren een handige oplossing.

Zelf impregneren

Het klinkt misschien erg ingewikkeld, maar met de juiste producten is impregneren een klusje dat je gewoon zelf kunt uitvoeren. Het is wel belangrijk dat je zeker bent welk materiaal je gaat behandelen. Gaat het om een stoffen vloerbedekking, dan is de Textile Protector het product dat je zoekt. Voor een houten vloer kun je dan weer de Natural Woodsealer gebruiken. Heb je nog twijfels over de producten die je moet gebruiken? Neem gerust contact met ons op. Wij staan altijd klaar om te helpen!

Antikrasvilt en antislip

houtenvloerDe meeste beschadigingen van vloeren gebeuren door het verschuiven van meubels. Dan komen er namelijk lelijke krassen in je vloer die je moeilijk kunt verwijderen. Je kunt deze krassen echter makkelijk voorkomen door onderaan je meubels antikrasvilt te bevestigen: een vloerbescherming die je makkelijk aanbrengt en slechts om de paar jaar moet vervangen. Voor vloerkleden kun je antislip gebruiken. Die houdt alles netjes op zijn plaats.

Vloerbescherming bij intensief gebruik

Sommige plekken in huis worden intensiever gebruikt dan andere en lopen daardoor dus meer kans op beschadiging. Voor deze stukken vloer kun je een vloerbeschermer gebruiken. Dat is bijvoorbeeld handig om je vloer te beschermen tegen krassen van een bureaustoel. De meeste vloerbeschermers zijn van polycarbonaat en zijn bijna onverwoestbaar. De meeste hebben ook nog een antislip laag zodat ze niet gaan schuiven.

Vloerbescherming tijdens werken

Bovenstaande oplossingen zijn prima voor het dagelijks onderhoud, maar als je in huis aan de slag gaat met verbouwen heb je een steviger bescherming nodig. Bij schilderwerken kun je bijvoorbeeld de vloer afdekken met folie. Diezelfde afdekfolie kun je gebruiken tijdens een verbouwing of een verhuizing. Zware dingen over je vloer verplaatsen? Dan kun je beter beschermingskarton gebruiken.

Heb je nog vragen of opmerkingen over vloerbescherming? Geef ons gerust een seintje! Dat kan via ons contactformulier maar je kunt ook hieronder een bericht achterlaten!


Vloerbescherming | Tips en advies was last modified: juli 31st, 2018 by KijkopMeubelen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *