Voordelen van een led dimmer

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Led dimmerDe led dimmer wordt sinds enkele jaren in Nederland vaker verkocht dan voorheen het geval was. Dat is niet gek, want led-lichten zijn praktisch in gebruik en kunnen in iedere ruimte een visueel fantastisch kleureffect creëren. En omdat je ze kunt dimmen bieden ze nog meer mogelijkheden voor lichtvariatie. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van dimbare led verlichting?

1. Een flinke besparing van energie

De led dimmer staat erom bekend dat ze veel energie besparen. Dat geldt zeker voor de grote collectie led dimmers van Elektrobode.nl. De gemiddelde besparing die dimbare led lampen opleveren bedragen tussen de 30 en 50 procent. Kies je voor dit soort verlichting, dan ga je dat dus zeker in de portemonnee merken!

2. Verlengde levensduur

Wanneer je kiest voor led lampen die dimbaar zijn, heb je de garantie dat de lampen aanzienlijk langer meegaan. Door de led verlichting regelmatig te dimmen wordt namelijk de levensduur van de led lampen verlengd. Dat komt omdat de led-lampjes minder warm worden en ook minder energie verbruiken.

3. Aanpassen van de lichtsterkte om sfeer te creëren

Met de led dimmer kun je snel aanpassingen doen in de lichtsterkte en zo een andere, bijvoorbeeld romantische of spannende, sfeer creëren. Het verandering van de sfeerverlichting is eenvoudig te regelen met een simpele draai aan de knop. Het mooie van dim verlichting is dat je daarnaast natuurlijk ook nog de kleur kunt afstemmen en zo de atmosfeer in huis kunt beïnvloeden.

4. Een eindeloos aantal toepassingen

Badkamer met led dimmerDim verlichting is erg gevarieerd en kan feitelijk in elke ruimte in huis worden toegepast. Zo kun je dim lampen aanbrengen in het plafond van de badkamer, in de keuken of led-lichtstroken in de hal van de woning plaatsen. Maar ook het plaatsen van sierlijke led lampen in de tuin, bijvoorbeeld rond de kerstdagen en oud en nieuw, doet het altijd goed. De keuze op het gebied van soorten, kleuren en maten led lampen is nagenoeg eindeloos.

5. De led dimmer, een veilige keuze

Een groot voordeel van led-verlichting is dat de warmteontwikkeling van dit type verlichting beperkt is. De kans op brandschade aan voorwerpen en materialen die zich dicht bij de led lampen bevinden, is nagenoeg nihil. Om deze reden worden led lampen ook veel gebruikt in winkels, ateliers en etalages. Mocht er een klant in aanraking komen met de led-verlichting, dan ontstaat er geen schade aan de kleding.

Voordelen van een led dimmer was last modified: februari 28th, 2019 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *