Waarom moet je kiezen voor een hoekbank?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Grote hoekbankEen bank kun je aanschaffen in verschillende formaten. Het is afhankelijk van de ruimte van je woonkamer en je eigen wensen welk soort bank je neemt. Veel te vaak wordt bij de keuze voor een soort bank de hoekbank over het hoofd gezien. Dit is begrijpelijk, want veel mensen denken dat een hoekbank enkel geplaatst kan worden in een grote ruimte. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Sterker nog, juist in een kleine woonkamer kan een hoekbank zorgen voor een praktische indeling van de ruimte. Daarnaast hoef je geen fauteuils of een andere bank bij je zithoek te plaatsen, want de hoekbank zelf heeft genoeg zitplaatsen.

Het comfort van een hoekbank

Een hoekbank heeft dikwijls een dieper zitvlak. Hierdoor garandeert een hoekbank comfortabel zitten, maar je kunt ook lekker onderuit hangen of zelfs liggen. Daarbij heeft de hoekbank vaak lekkere zachte kussens die je helpen bij het relax zitten of liggen. Bij een hoekbank ben je niet gebonden aan de afmetingen van een fauteuil of bank, want je hebt alle ruimte om diep in de bank weg te zakken.

Indeling van de ruimte

Donkere hoekbankEen hoekbank is van grote invloed op de indeling van ruimte. Ook in een kleine ruimte past een hoekbank en voorkomt dat je een zithoek krijgt met allerlei losse stoelen of banken die veel meer ruimte innemen dan wanneer je alleen een hoekbank plaatst. Heb je de luxe van een grote woonkamer, dan kun je hier perfect een grote hoekbank plaatsen. De hoekbank kan dan prominent in de woonkamer worden geplaatst. Tevens kun je veel gemakkelijker een scheiding in je woonkamer aanbrengen door de hoekbank als scheidingselement te gebruiken. Zo maak je gemakkelijk een scheiding tussen een zitgedeelte, een eetgedeelte of een speelgedeelte. Ook nu hoef je geen andere meubels te plaatsen en dit geeft de ruimte een rustige uitstraling.

De loungebank

Blauwe hoekbank
Een vorm van hoekbank is de loungebank. Een gedeelte van de bank is bestemd voor zitplaatsen, maar de andere helft is het loungegedeelte. Dit geeft je de mogelijkheid om lekker op de bank te liggen. Het is zelfs zo dat het loungegedeelte zo comfortabel is dat je dit gedeelte van de hoekbank ook als slaapplek kunt gebruiken. Zeer handig als je regelmatig een logee hebt en zo hoef je ook geen oncomfortabele slaapbank aan te schaffen. Als je de ruimte hebt, dan is het zelfs mogelijk om voor een extra breed loungegedeelte te kiezen. Zo kun je gezellig met twee personen op de hoekbank liggen.

Waarom moet je kiezen voor een hoekbank? was last modified: maart 21st, 2019 by KijkopMeubelen.nl