Zo creëer je een modern landelijk interieur

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

In deze drukke wereld is het fijn je huis tot rustpunt te maken. Thuis trek jij je even terug van alle drukte en laad je op na een lange dag. Een interieur waarin je tot rust komt is dan een eerste vereiste. En waarin kan dat beter dan in een modern landelijk interieur?

Het landelijke interieur is al jaren een populaire woonstijl. Maar dit interieur kan al snel wat oubollig overkomen met zijn tierelantijntjes, snuisterijen en franjes. Daarom is er uit deze interieurstijl een nieuwe woonstijl ontstaan: het modern landelijk wonen.

Wat is de modern landelijke woonstijl

Een modern landelijk interieur is een combinatie van traditionele elementen (landelijk) en strakke accenten (modern). Het laat de tierelantijntjes achterwege en omarmt juist soberheid en rust, zonder dat dit afbreuk doet aan een gezellige, knusse sfeer.

Modern landelijke kleuren

Neutrale kleuren vormen de basis voor een modern landelijk interieur. Daarbij moet je denken aan wit, grijs, beige en eierschaal. Deze kunnen gecombineerd worden met pasteltinten als je iets meer kleur in het interieur wilt. Ook kleuraccenten in aardetinten zijn een prima keuze. Die breng je aan met behulp van accessoires, zoals okergele kussentjes, een zandkleurig vloerkleed of, als je liever een groter oppervlakte in kleur wilt, bruine gordijnen. Deze accenten brengen extra sfeer en warmte in een ruimte, zonder dat ze dominant zijn.

Modern landelijke materialen

Kleur en warmte worden ook naar het interieur gebracht in de vorm van materialen. Natuurlijke materialen voeren de boventoon. Hout, riet en rotan, linnen en katoen, het mag allemaal. Zachte en aaibare stoffen zorgen voor extra gezelligheid in de woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een warme plaid waar je ’s avonds onder kan kruipen op de bank, zachte kussentjes in de stoel waarin je lekker wegzakt of een schapenvachtje op de vloer waarop je voeten warm blijven.

Landelijk moderne meubelen

Meubelen bepalen voor een groot deel de sfeer in dit interieur. Ze zijn vaak eenvoudig en functioneel, hebben strakke lijnen en een minimalistische vormgeving. De meeste meubelen zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals een houten stoel met linnen bekleding, een lederen bank of een glazen tafelblad op metalen poten. Aan het meubel mag je best zien dat het al een leven achter de rug heeft. Een krasje, vlekje of deukje hier en daar is dus helemaal niet erg. Vintage meubelen doen het goed, in dit interieur en neuzen op de zolder van je grootouders, bij de kringloop of een tweedehands meubelzaak is dus een prima idee. Ook zijn nieuwe meubelen met een vintage look verkrijgbaar, als je liever ongebruikte meubelen koopt maar toch een authentieke uitstraling wilt.

Zo creëer je een modern landelijk interieur was last modified: april 22nd, 2024 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *