Barcelona stoel van Rohe

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

barcelona stoelDe Barcelona stoel is een kostbaar bezit. Een huis inrichten heeft te maken met smaak, mogelijkheden en financiën. Alles hangt vaak af van de aanwezige ruimte en het besteedbare budget. Daarom zal niet iedereen een echte Barcelona stoel kopen, al zijn er tegenwoordig ook veel Chinese namaakproducten, waardoor een replica van een Barcelona stoel toch een optie kan zijn.

Stijl

Als je begint met het inrichten van een woning, dan is de stijl waarin alles wordt ingevuld van groot belang. Dat bepaalt welke wand-, vloer- en raambekleding er komt. Hoe de meubels er uit gaan zien. Of het modern, klassiek of landelijk wordt. Nadat alles op zijn plek ligt, hangt en staat, komt fase twee tot uitdrukking. Welke accessoires komen waar te staan? Welke lampen hangen we op of zetten we neer?

Tijdloos en wereldberoemd

Wat helpt zijn tijdloze stukken. Neem de wereldberoemde Barcelona stoel die Ludwig Mies van der Rohe en Lilly Reich samen ontwierpen voor het Duits paviljoen tijdens de wereldtentoonstelling die in 1929 in Barcelona werd gehouden. Deze van leer en plat glansstaal gemaakte stoel, die gebaseerd is op de tronen uit de oudheid, is zo apart dat hij zelfs vandaag nog steeds supermodern is. Een pure tijdloze creatie die nog steeds verkrijgbaar is. Als origineel, voorzien van de handtekening van de designer en met garantie van Knoll, de firma die de stoel produceert.

Bauhaus concept

Dankzij het feit dat Van der Rohe in 1938 naar de Verenigde Staten vluchtte, wordt de stoel nog steeds geproduceerd. Het typische Bauhaus concept lag ten grondslag aan de prachtige eigentijdse stoel die nu onder de naam Knoll Barcelona Chair wordt verkocht. De stoel is gemaakt van plat staal hoogglans chroom voorzien van tuiglederen singels. De gecapitonneerde kussens van de Barcelona Chair zijn bekleed met Spinneybeck leder. Hij kost rond de 6.000 euro en is een waar sieraad in een interieur waar ruimte en stijl zich kunnen meten. Ruimte heeft deze stoel wel degelijk nodig, anders gaat hij ten onder.

Barcelona stoel en voetenbankje

De unieke Barcelona stoel is met en zonder voetenbankje verkrijgbaar. Met name wanneer hij op een plek staat waar degene die er in zit, door grote ramen in de verte kan kijken, is een voetenbankje uiterst aanbevelenswaardig. Het geheel biedt zoveel comfort en rust dat dat niet opweegt tegen de extra kosten.
Mocht de Barcelona stoel zodanig bevallen dat het naar meer smaakt, dan is het goed te weten dat vrijwel de hele door Ludwig Mies van der Rohe ontworpen collectie nog steeds verkrijgbaar is, in- of exclusief het voetenbankje is.

Barcelona stoel repareren, reinigen of stofferen? Vraag hier naar de mogelijkheden.

 

Barcelona stoel van Rohe was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *