Hugo de Ruiter, geinspireerd door het leven zelf

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

hugo de ruiterHugo de Ruiter beschouwt meubels als een derde huid

Meubels moeten bij je passen en comfortabel in gebruik zijn, vindt Hugo de Ruiter. Zijn werk is dynamisch te noemen zowel in vorm als gebruik. Slimme ideeën zorgen ervoor dat zijn ontwerpen eenvoudig zijn aan te passen aan de gebruiker. Of je nu gezellig wilt samenzijn met een groep vrienden of een moment voor jezelf wilt hebben, (e) motion noemt hij dat..

Constant op zoek

Hugo is constant op zoek naar vernieuwingen, geïnspireerd door kunst, techniek, natuur en architectuur. Belangrijkste en voornaamste inspiratiebron is voor Hugo nog wel het leven zelf.

Netjes zijn havo opleiding afgemaakt

‘Wat wil je worden als je groot bent?’ werd aan Hugo gevraagd. Eigenlijk wist hij het al op veertienjarige leeftijd: kok of ontwerper. Als je een droom wilt laten uitkomen heb je passie, ambitie en doorzettingsvermogen nodig. Nu vele jaren later is Hugo uitgegroeid tot top ontwerper voor bekende fabrikanten zoals bijvoorbeeld Leolux. Behalve ontwerper is hij een gewaardeerde adviseur voor designfabrikanten op zoek naar duurzame en slimme oplossingen. Daarnaast schijnt hij ook nog eens goed te kunnen koken.

Leolux en Hugo

In 1980, nadat Hugo zijn studie had afgemaakt als industrieel vormgever in Eindhoven, ging hij werken bij Leolux. Hij is circa twintig jaar werkzaam geweest als designer van Leolux.

Bekende ontwerpen

Hugo heeft in zijn loopbaan voor Leolux fantastische ontwerpen gemaakt. Tijdloze ontwerpen, met voor een optimaal leefcomfort. Denk aan de Hemmingway fauteuil of banken zoals Paian, Kikko en Archipel maar ook eettafels zoals de Izaki. Behalve voor Leolux ontwerpt hij ook voor de bekende meubel fabrikant Lourens Fisher en voor de Sede.

Meer weten deze bekende ontwerper

Bekijk dan eens zijn website waar hij zijn ontwerpen laat zien. Direct zijn ontwerpen kopen zal niet gaan. Hiervoor moet u naar gespecialiseerde designmeubelwinkels gaan. Die hebben vaak wel enkele items van Hugo in collectie.

 

Hugo de Ruiter, geinspireerd door het leven zelf was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *