De meest inspirerende meubelontwerpers op dit moment

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

meubelontwerpersHet is dan misschien niet voor iedereen weggelegd om iets in huis te halen dat door een grote meubelontwerper is gemaakt, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat u zich heel goed kunt laten inspireren door hun creaties. Daarom bekijken we in dit artikel eens wat de meest toonaangevende meubelontwerpers van het moment zijn. Het zal u ongetwijfeld genoeg nieuwe ideeën en inspiratie brengen voor uw eigen interieur!

Top meubelontwerpers

Jake Phipps

Deze Britse designer studeerde in 1999 af aan het Parnham College: een prestigieuze opleiding voor meubelontwerpers. In zijn werk komen verschillende elementen samen. Zo vindt hij het belangrijk dat een meubelstuk een verhaal vertelt, maar ook dat deze functioneel is en op esthetisch vlak een eigen karakter heeft. Zijn lampen, in de vorm van typisch Engelse bolhoeden, zijn hier een bekend voorbeeld van. Maar zijn collectie kent nog veel meer verrassende ontwerpen.

Sarah Angold

De natuur is voor Sarah Angold meer dan alleen een inspiratiebron. Ze gebruikt regelmatige organische materialen om haar ontwerpen vorm te geven. Hoewel ze één van Londens meest ‘upcoming’ meubelontwerpers is, ontwerpt ze daarnaast ook nog juwelen. Ze gebruikt vaak hout in haar meubelen en ontwerpt bijvoorbeeld lampen door eerst de vorm en structuren van zeesterren en anemonen te bestuderen. Het eindresultaat is altijd iets waar je naar blijft kijken en je blijft verbazen.

Joris Laarman

Ook Nederland loopt voorop als het op innovatieve meubelontwerpers aankomt. De in Borculo geboren Joris Laarman rondde in 2003 zijn opleiding aan de Eindhovense Design Academy cum laude af en maakt sindsdien over de hele wereld indruk met zijn opvallende ontwerpen. Ook ontwikkelde hij een betaalbare techniek om in 3D met metaal te kunnen printen. De resultaten hiervan zijn zelfs in New Yorkse galeries te bewonderen zijn.

Tuomas Markunpoika

Deze Finse ontwerper studeerde net als Joris Laarman af aan de Design Academy Eindhoven en wordt vooral geroemd om zijn bijzondere technieken.

Zo verpakt hij bestaande meubelen helemaal in met een vlechtwerk van kleine metalen ringetjes, om deze vervolgens in brand te steken. Het originele hout verbrandt hierbij volledig, maar dankzij de stalen ringetjes blijft het oorspronkelijke geraamte toch over en krijgt het meubelstuk een nieuw leven en een compleet andere uitstraling.

Konstantin Grcic

Duitsland kent een groot aantal fascinerende meubelontwerpers, waarbij Konstantin Grcic zeker tot de huidige top behoort. De meeste bekendheid verwierf hij met zijn zogenaamde Chair_ONE, een stoel die gebaseerd is op het principe waarmee ook een voetbal wordt gemaakt. Verschillende platte vlakken worden onder de juiste hoek zo met elkaar gecombineerd, dat er een driedimensionale ronde vorm ontstaat.

Heeft u door deze ontwerpers zelf nieuwe ideeën opgedaan? Of vindt u dat er een paar belangrijke meubelontwerpers onterecht niet zijn vermeld in dit artikel? Laat het gerust weten in de reacties hieronder. We zijn benieuwd naar uw kijk op onze hedendaagse meubelontwerpers.

 

De meest inspirerende meubelontwerpers op dit moment was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “De meest inspirerende meubelontwerpers op dit moment”
2 comments to “De meest inspirerende meubelontwerpers op dit moment”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *