Rolf Benz

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Rolf Benz

Rolf Benz is hét meubelmerk, bekend over de hele wereld. In de loop der jaren levert deze Duitse designleverancier producten en meubels van topniveau. De collecties bestaan uit onder andere bankstellen, fauteuils, salontafels, stoelen, eettafels, tapijten, verlichting en accessoires die zich allemaal kenmerken door een uniek ontwerp en van zeer goede kwaliteit zijn. En die steeds weer meegaan met het veranderende tijdsbeeld in de ruim vijftig jaar dat dit merk bestaat.

De geschiedenis van Rolf Benz

De jonge stoffeerder Rolf Benz, die uit een rustig stadje Nagold in het Zwarte Woud kwam, startte in 1964 zijn meubelmerk ‘Rolf Benz’ en introduceerde de Rolf Benz Addiform. Een bank die niet moest lijken op een traditionele bank. Het werd een speciale ruimtelijke vormgeving met speciale ontwerpen, plus het idee dat de koper kon bepalen hoe zijn bank er uit ging zien, met de elementen die zich lieten verbinden en andere meubelen lieten combineren: van een eenvoudige fauteuil of bank tot een uitgebreid woonlandschap. Toentertijd werd er rekening gehouden met de geheel nieuwe plaats van de tv in de woonkamer. En zo is er een begin ontstaan van deze vernieuwende meubel collectie! Het begin van de vrijheid! Met de tijdloze Addiform kreeg de woonruimte voor het eerst de vrijheid van allerlei mogelijkheden, met een collectie meubels waar je heerlijk bij kunt ontspannen.

Rolf benz meubelmerk 1970De jaren ‘70

Rolf Benz is toen begonnen met het creëren van unieke meubels! Zoals de nog altijd bekende hoekbank. Maar dat was dan wel een hoekbank die lekker flexibel was in zijn gehele opstelling. Geleidelijk werden het gebogen lijnen en rondere vormen, een vormgeving die veel massiever was, maar tegelijkertijd ook vriendelijker. De bank bekledingsmaterialen en het zitcomfort veranderden met de tijd mee: van zacht en plooibaar of van strak naar comfortabel. Rolf Benz presenteerde in 1971 voor het eerst de zitzakken, waarmee een eigen beursstand werd vertegenwoordigd op de Keulse Meubelbeurs.

De jaren ‘80

In de jaren ’80 werd het tijdsbeeld wat strakker wat zich door zette tot de begin jaren ‘90. Er kwam ook steeds meer aandacht voor gezelligheid en geborgenheid van het eigen huis: een plek waar je gezellig samen kan zijn met je familie en vrienden. Laten zien wat je hebt, past in deze glamourtijd! Een bank van Rolf Benz heeft immers genoeg potentieel om gasten te ontvangen voor de echte grote tv shows zoals Wetten Dass en talkshows.

Van 2000 tot 2015

Tegenwoordig slaagt dit designmerk – met o.a. banken – erin om een sprong te maken naar de top. Het werd dus tijd om hoger te klimmen en internationaal te gaan uitbreiden. Vast staat dat Rolf Benz in de wereldeconomie een uitstekend reputatie heeft. Door de jaren heen heeft dit designmerk verschillende Awards en nominaties op naam weten te krijgen! Zoals in 2014, toen de Rolf Benz NOVA werd onderscheiden met de Interior Innovation award Best of Best en de Red Dot award.

Rolf benz best of best award 2014

Met vijftig jaar ervaring in woondesign, zitcomfort en eerbetoon aan de tijdloze klassieker Addiform, is dit meubelstuk nu uitgegroeid tot hét perfecte zitmeubel aller tijden in de Rolf Benz collectie! Rolf Benz heeft hiervoor het perfecte ontwerp gemaakt: de Rolf Benz 50. Dat is een bank die al het goede van vijftig jaar Rolf Benz naar boven brengt met een prachtig design, heerlijke zitcomfort, kleine relaxfuncties en extra toepassingsmogelijkheden. Ook hiermee werd de bank voor de Duitse Design Award 2015 genomineerd. En dit zal zeker niet het laatste zijn wat we van dit bedrijf horen. Wil je weten wat voor top meubels Rolf Benz heeft neem een kijkje op hun Website.

Wat introduceert en produceert Rolf Benz?

Rolf Benz presenteert al die jaren de beste banken, stoelen, eettafels, salontafels, accessoires. Met slechts het synoniem voor goed zitten, perfect design en vakmanschap van de hoogste kwaliteit: made in Germany. Zo is het bedrijf in de afgelopen jaren wereldwijd gegroeid. In die vijftig jaar werken gerenommeerde designers samen met de ontwikkelingsafdeling van Rolf Benz . Er wordt gekeken naar de vormgeving van het model en daarna komt het hele proces van het zitcomfort aan orde. Hierbij wordt naar uitstraling en manier van zitten gekeken. Het is ook mogelijk om te kiezen tussen verschillende soorten stoffen en stijlen. Je kunt bijvoorbeeld een bank kiezen van leer, of juist van zachte stoffen. In het Smits Designcenter is een proef-fauteuil, een volledig verstelbare Rolf Benz EGO. Alle zitdiepten, -hoogten, kussendiktes en armbreedten- zijn voor u zodanig instelbaar zodat u van te voren helemaal kunt ervaren hoe uw eigen EGO zal gaan zitten.

Wie garant wil staan voor vele jaren plezier aan zijn producten, moet deze ook kunnen garanderen. Dat is waar Rolf Benz voor staat!

Geschreven door Dyanti Djojo

 

Rolf Benz was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *