Plooivorming bank – Oorzaken | Klachten | Oplossingen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

plooivorming bankHeb je een prachtige bank maar heb je last van plooivorming? Dan kan dat een behoorlijke doorn in het oog zijn.

Plooivorming bank | Oorzaken

Plooivorming in de bank ontstaat niet altijd door dezelfde reden. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk. Zo kan de stof uitgerekt worden op de plek waar je vaak zit, de vulling kan te zacht worden of de bank is verkeerd gestoffeerd.

Het probleem van plooivorming ontstaat vooral bij bankstellen die een groot zit oppervlakte hebben. Neem bijvoorbeeld een 2,5 zitbank die is vaak maar in 2 delen gestoffeerd waardoor de overspanning groter is. Doordat deze overspanning groter is, is de kans op plooivorming ook groter.

PlooivormingEen andere oorzaak heeft te maken met de ondervering van de bank. Is er een bolle nosagveer gebruikt? Dan wordt de zitting van de bank steeds omhoog gedrukt. Daardoor is de kans op plooivorming minimaal.

Tegenwoordig wordt er echter steeds vaker gebruik gemaakt van de platte nosagveer of singelbanden en deze drukken de vulling niet terug in de stof. Heb je een zitting van polyether? Dan is de kans groot dat je met een paar maanden al last hebt van kuilvorming en daardoor krijg je weer last van plooivorming.

Heb je een lederen bank? Dan kan er nog een andere oorzaak mee spelen. In leder kunnen er namelijk zitspiegels ontstaan. Op de plek waar je vaak zit rekt het leder uit maar het leder er om heen niet. Helaas kun je dit niet voor komen – dit is een eigenschap die bij leder hoort. Om plooivorming te voorkomen bij lederen bankstellen is het goed om er op te letten dat het bankstel een bolle nosagveer heeft en daarbij niet een te grote overspanning gebruikt.

Plooivorming bank | Klachten

Een klein beetje plooivorming daar ontkom je vaak niet aan maar in sommige gevallen is de plooivorming zo erg dat er klachten door ontstaan. Dit gebeurd bijvoorbeeld als je het leder of het stof op kunt pakken en dubbel kunt leggen. Dat zit niet lekker en zorgt ook voor snellere slijtage van de bank.

Oplossing

Wanneer je last hebt van plooivorming zijn er verschillende oplossingen! Zo kun je de stof laten innemen, zitting laten opvullen en/of de trekstroken laten aanspannen. Om het beste resultaat te bereiken raden we aan om hier een meubelreparatie bedrijf voor in te schakelen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Schroom dan niet maar neem gewoon even contact met ons op!


Plooivorming bank – Oorzaken | Klachten | Oplossingen was last modified: maart 31st, 2018 by KijkopMeubelen.nl
4 comments to “Plooivorming bank – Oorzaken | Klachten | Oplossingen”
4 comments to “Plooivorming bank – Oorzaken | Klachten | Oplossingen”
  1. Na mijn klacht over de bank, die wij gekocht hebben bij Montel, waar er verschrikkelijke plooien en de stof te wijd en is uitgerekt op de bank al met èèn jaar is ontstaan. Onze dure bank van 3000 euro ziet er zo erg uit en Montel, wil met niks verder ons tegemoet komen. Ze willen wel een onafhankelijk onderzoek laten doen! Daar zijn wij eigenlijk niet zo gecharmeerd van! Ondanks dat ze een onafhankelijk bureau zijn lees ik op diverse sites, dat ze meestal op de hand van de leverancier zijn ze worden zelfs omgekocht en zwaar gemanupileerd. Het is zo jammer, dat ze blijven bij hun eerdere besluitvorming en hun argumentatie, van dat ik het had gehoord van de verkoper en na de koop kregen wij pas het boekje mee waarin staat dat de stof van de bank pilt en uitrekt door beweegbare steunen en als je er op gaat zitten lubbert de stof uit. Eigenlijk is het een bank om niet op te zitten. Ik heb inmiddels het boekje gelezen en daarin staat heel summier beschreven over plooivorming. Maar mensen, dit is zo ingenieus neergezet en in het voordeel geschreven van Montel, dat je wordt genaaid waar je bijstaat en Montel er sluw gewoon mee wegkomt. Ik kan er met deze teks eigenlijk niets mee en zou dus mijn bank niet op deze sluwe tekst hebben afgewezen. Als ze er nu eerlijke foto’s bijzetten, hoe dit dan uitpakt en een bank binnen èèn jaar er zo uit gaat zien, dan zou je eerlijker beleid voeren en de klanten niet misleiden. Maar dit doet Montel niet en wel als er een klacht komt wijzen ze je op de tekst en ook de verkoper had het gezegd nou in ons geval niet. Zoals het er nu staat kan het alle kanten op ik zou hier mijn bank gewoon op gekocht hebben terwijl al zou ik foto’s zien bv van mijn bank nu zou ik zeggen; zijn jullie wel goed snik om mij zo’n dure bank aan te smeren, die er binnen èèn jaar er zo uit gaat zien? Snapt u dus erg disputabel en zo ja hoe zal ik het zeggen 👉🏻gemeen voor de klant en zeer misleidende oneerlijke informatie. Maar er zijn zoveel klachten over Montel en ook zag ik een klacht met dezelfde stof als wat ik heb deze heb ik opgeslagen voor extra bewijs. Dus ik vind ze heel erg bezig. 😭🧐 Mensen nu een extra waarschuwing… vraag goed na wat ze bedoelen en als uw bank er ook zo uitziet hoeft u niets van Montel te verwachten dan een ingehuurde (en ik heb gelezen een 👉🏻zogenaamde onpartijdig bureau te sturen). Dat is bindend zei de servicemedewerker en je hebt geen poot meer om op te staan. Montel is klantonvriendelijk en ze verlenen geen service en al mijn vorige berichten bij Instagram zijn weggehaald. Ongelooflijk. Wat een zaak mensen, kijk uit voor deze wanpraktijken van Montel. 😡

    • Helaas hebben wij dit probleem al binnen 4 maanden. Het bankstel ziet er niet uit. In hun voorwaarden staat zelfs dat je geen garantie heb op plooivorming. Mijn telefonisch contact met ene Stepanie van Montel was zelfs zo gek dat zij zei dat dit zelfs binnen een week kan gebeuren. Ik pik dit niet en ga een klacht deponeren bij de consumentenbond en zet wellicht mijn rechtsbijstandsverzekering er achter. Schandalig bedrijf wees gewaarschuwd. in de toonzaal heel aardig maar bij de verkoop wordt er GEEN woord over gezegd over plooivorming

      J.N. van Rossum Nieuwegein

  2. o ja ik heb er ook last van ons bakstel heeft het ook en idd jammer we doen er niks aan gekocht bij pronto wonen huissen (jansen totaal) waardeloos koop er nooit niets meer

  3. Ik heb een hoekbankstel gekocht BIJ Pronto naaldwijk daar gaat gaat 1 kant van pillen en inzakken maar het is een showroom model
    want dan geen garantie NA4 maanden erstaat bij hun 2jaar garantie opvolgens de sid+inzakken specialist na laten kijken is nat geweest tijdens opslag dan gaat het foam eraan +de onder laag IK wordt ook met een kluitje het riet in gestuurd !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *