Zitvlak optimaal benutten

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Het zitvlak van de bank is uitermate belangrijk. Benut het daarom optimaal. Bij aankoop van uw bank gaat u er natuurlijk vanuit dat u er jaren veel plezier van zult hebben. Maar ook bij het gebruik van uw bank hoort een gebruiksaanwijziging. En de allerbelangrijkste regel is: ga goed zitten en gebruik elk zitvlak evenredig.

Waarom goed zitten:

  • zitvlak blijft mooi in vorm
  • vulling gaat langer mee
  • betere houding bij het zitten
  • makkelijker opstaan
  • zitvlakken nemen evenredig in densiteit af

Voorkom problemen met het zitvlak

U zakt naar het midden toe

U zal het vast wel eens hebben gezien of meegemaakt. Je gaat zitten en zakt gelijk naar het midden. Dit heeft allemaal te maken met het feit dat het zitvlak niet optimaal benut is. Men heeft teveel tussen twee zitvlakken in gezeten of teveel op de rand gezeten.

Een vulling van een kussen is niet gemaakt om het gewicht van de mens alleen te dragen op de randen. Daarnaast is de veerkracht aan de rand veel zwakker dan wanneer u in het midden van het zitvlak gaat zitten.

Met uw benen onder de kont op de bank zitten

Ook een veel voorkomend probleem is dat mensen eerst met hun knieën op het zitvlak gaan zitten en dan pas de juiste houding innemen.

Teveel sierkussens op de bank

Waarschijnlijk heeft u hoeveelheden sierkussens op een bank gezien; bij uzelf of bij iemand in uw kennissenkring. Onbewust zult u dan teveel naar het midden opschuiven om niet op de sierkussens te gaan zitten. Wat u dus creëert met een teveel aan sierkussens, is dat het zitvlak niet in zijn geheel wordt gebruikt, en dat er automatisch in het midden zal worden gezeten.

zitvlakLekker op de bank liggen

Door languit op de bank te liggen, druk je met je achterwerk de randen van de vulling stuk. Wat we ook vaak zien is dat de vulling verschuift en in het midden van de bank een kuil ontstaat. Benut daarom uw zitvlak optimaal voor jaren lang zitplezier.

Bent u te laat en is het zitvlak kapot?

Mocht u toch problemen ondervinden met het zitcomfort van uw bank of fauteuil. Neem dan contact met ons op en wij helpen u om weer een fantastisch zitcomfort te hebben.

 

Zitvlak optimaal benutten was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *