Alcantara, een goede keuze als meubelstof

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

AlcantaraAlcantara is één van de mooiste stoffen die veel gelijkenis vertoont met nubuck of ander geschuurd leder. Deze fluweelachtige stof is rond 1975 ontwikkeld en vele malen geprobeerd na te maken door verschillende meubelstof fabrikanten. Vooral in de laatste jaren van de vorige eeuw ontstonden er veel problemen met op alcantara gelijkende stoffen; zoals pilling, vaal worden, slijtage etc. Hierdoor kreeg alcantara geheel ten onrechte een minder goede reputatie.

De enige echte alcantara blijft door de jaren heen schitterend van kleur en is oersterk in gebruik als meubelstof. Tegenwoordig heeft de consument deze meubelstof weer ontdekt. Je ziet deze stof dan ook steeds weer meer terug op de meer luxe bankstellen en fauteuils.

Alcantara is niet alleen voor meubels

Omdat deze stof ook voor andere toepassingen wordt gebruikt zoals kleding of autobekleding is het belangrijk om te letten op de achterkant van de stof. Voor het bekleden van meubels heeft alcantara een extra sterke drager toegepast waar de losse vezels op verlijmd worden.

Alcantara bestaat uit microvezels van 68% polyester en 32% polyurethaan. De stof dichtheid is bij alcantara zeer hoog wat een sterke slijtweerstand geeft. Als meubelstof kunt u alcantara in meer als 50 kleuren verkrijgen.

Onderhoud en reinigen

Het onderhoud van deze stof is heel simpel te noemen. Gewoon eens in de week met een gladde borstelmond de bank stofzuigen.

In veruit de meeste gevallen kunt u een vlek eenvoudig verwijderen met lauw water en een neutrale shampoo. Lukt dat niet dan kan met een ammonia-oplossing van 5% de vlek worden gereinigd. Wel altijd eerst even controleren of er niets met de stof gebeurt op een onopvallende plek. In ieder geval nooit aceton gebruiken op de bank.

Groot onderhoud beter uitbesteden

Voor een grote onderhoudsbeurt kunt u het beste uw bankstel laten reinigen. Om deze te laten reinigen met een koolzuurmethode voor licht vervuilde banken of een dieptereinigingsmethode voor intensief gebruikte banken.

Uw bank laten reinigen – vraag het aan de specialist

 

Alcantara, een goede keuze als meubelstof was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “Alcantara, een goede keuze als meubelstof”
2 comments to “Alcantara, een goede keuze als meubelstof”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *