Bankstel plakt, oorzaak en de oplossing

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Ons bankstel plakt, is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Hoe komt dat  en wat kunnen we er aan doen.

Deze klachten komen eigenlijk alleen maar voor bij bankstellen gestoffeerd in Pull up leder. Dit leder is goed te herkennen aan de buitengewoon glimmende toplaag op het leder. Vaak werden deze bankstellen gestoffeerd in kleuren zoals donkerbruin, donkerblauw, donkerrood, rood of zwart.

Hoe komt het dat mijn bankstel plakt

Wanneer uw bankstel plakt is de voornaamste reden vaak het slijten van de toplaag. De toplaag bestaat uit een transparante glimmende polyurethaan laag en is bedoeld om het leder te beschermen. Door gebruik slijt de polyurethaan laag waarvan de voornaamste reden warmte is.

Het belangrijkste voordeel is ook een nadeel

Voordeel

Belangrijk voordeel van een polyurethaan laag is dat kleine beschadigingen heel makkelijk zijn te herstellen. Door kleine beschadigingen eenvoudig even te verwarmen met een fohn. De polyurethaan laag vloeit uit door warmte waardoor kleine krasjes en dergelijke niet meer zichtbaar zijn.

Nadeel

Hetzelfde gebeurt ook door langdurig op de bank zitten. Door uw lichaamswarmte wordt de polyurethaan laag zacht en week en is daardoor eerder aan slijtage onderhevig als bijvoorbeeld gedektverft leder. De polyurethaan laag wordt na verloop van tijd steeds dunner en hersteld zich steeds minder snel. Op een gegeven moment blijft de polyerethaan laag week en voelt plakkerig aan. U kunt een versleten toplaag ook herkennen door de vage plekken die voornamelijk op het zitvlak, rug en armleuningen te zien zijn.

Gecombineerd met het week worden van de polyurethaan laag, transpiratie vocht maar ook normale vervuiling door spijkerbroeken wordt de toplaag steeds slechter.

bankstel plaktWat kunt u er aan doen om dit te voorkomen

Eerlijk gezegd bijna helemaal niets. Met een mooi woord noemen we dit een product gebonden eigenschap en word om die reden vaak als klacht afgewezen door de winkelier of fabrikant. Mits deze eigenschap bij aanschaf van uw bankstel is verteld, kunt u hierover niet reclameren. U kunt er ieder geval niets aan doen want een bankstel heb je nu eenmaal om op te zitten. U kunt het probleem wel uitstellen met het juiste onderhoudsmiddel voor Pull up leder.

Hoe kan een plakkend bankstel worden hersteld

Belangrijk bij het herstellen van een plakkend bankstel. Is een intensieve reiniging van het pull up leder. Meubelvisie doet dat met behulp van een speciale machine. Vervolgens wordt er op het leder een primer gezet. Zodat de nieuwe glimmende  laklaag zich goed kan hechten op het Pull up leder. Het plakken van het bankstel  is dan verleden tijd.

Wilt u uw bankstel door ons laten herstellen – vraag hier om de mogelijkheden

 

Bankstel plakt, oorzaak en de oplossing was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
4 comments to “Bankstel plakt, oorzaak en de oplossing”
4 comments to “Bankstel plakt, oorzaak en de oplossing”
  1. Geachte,

    Ben ik niet volledig met u eens dat een bankstel plakt door het slijten van de toplaag.
    Wij hadden bij ons bankstel een leercreme set gehad wat geweldig was en een soort antiplak laag aanbracht waardoor je goed kon verzitten.
    Nu is de crème op en heb het nog een keer bestelt daar, maar het is niet meer hetzelfde. Het is een ramp, maar we kunnen geen crème meer vinden met hetzelfde effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *