Dacron, voorkomt slijtage

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

dacronDacron is binnen de meubelstoffeerderij, één van de meest gebruikte afdekmaterialen. Het lijkt heel erg op grove watten, maar dan gemaakt van fiberfill. Een ander woord dat vaak gebruikt wordt, is synthetische watten.

WAAROM WORDT DACRON GEBRUIKT?

Dit afdekmateriaal wordt gebruikt op schuim of binnenvulling, direct onder de uiteindelijke stoffering; dit kan dan leder, leatherlook of stof zijn. Bijkomend voordeel is dat een bankstel of fauteuil er veel mooier uitziet door gebruik van deze afwerklaag. Buiten het optische voordeel heeft het ook als voordeel dat het een allergiebeschermende functie heeft en een vochtregulerende functie.

BELANGRIJKSTE REDEN OM DACRON TE GEBRUIKEN

De voornaamste reden om dit afdekmateriaal te gebruiken is om vroegtijdige slijtage te voorkomen. Omdat de binnenvulling als een soort schuurpapier werkt voor de uiteindelijke stoffering, kan zonder gebruik van deze afdeklaag, de eindstoffering vroegtijdig gaan slijten. Wanneer de fiberfill afdeklaag over het binnenkussen wordt gestoffeerd wordt dit probleem voorkomen.

WAAROM SOMMIGE STOFFEERDERS GEEN AFDEKLAAG GEBRUIKEN

Helaas maken we vaak mee dat er meubelstoffeerders zijn die bewust geen afdeklaag gebruiken. Dit doen ze om voordeliger te kunnen werken. Prijzen van het stoffeerwerk staan immers onder druk met name door de economische crisis. Om dan toch voordeliger te kunnen werken worden sommige materialen niet gebruikt. Als consument kun je dat niet controleren. Om die reden is goedkoop uw bank laten stofferen achteraf toch duurkoop. Uw meubels laten stofferen door een prijsstunter is achteraf dan toch niet zo voordelig als het leek.

WAAR WORDT DACRON NOG MEER VOOR GEBRUIKT?

Deze afdeklaag is verkrijgbaar in verschillende diktes en gewicht. Zo heeft een Dacron van 100 gram een dikte van 1 cm en een 200 grams een dikte van 2 cm. Hoe zwaarder het Dacron is, hoe dikker het materiaal. Omdat het een vormvast materiaal is, wordt dit afdekmateriaal ook veel gebruikt om als vulling te dienen in bijvoorbeeld sier- of armkussens.

 

Dacron, voorkomt slijtage was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “Dacron, voorkomt slijtage”
2 comments to “Dacron, voorkomt slijtage”
  1. ik wil graag van uw de prijs van de dacron weten ik heb nodig voor de kussens voor mijn bankstel de breedte is 70 cm en lang 90 cm de dikte is nu ongeveer 12 cm wil graag 3 of 4 cm opvullen met vriendelijke groet rina

    • Ik denk dat het zitkussens zijn? Om die reden adviseer ik liever een plaatje schuim op de bestaande kussens te lijmen wanneer u de kussens iets dikker wilt en dan af te werken met 200 grams dacron. Dacron kost circa 6 euro de meter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *