Doorgezakte bank met interieur vering

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Er zijn verschillende oorzaken waarom een bank met interieur vering doorzakt. We maken het meest mee dat een interieur vering is gebroken. In sommige gevallen is het een enkele veer die breekt. Wanneer iemand dan op tijd een meubelreparateur laat komen, kan dit nog betrekkelijk eenvoudig worden hersteld. Wat we echter veel vaker tegenkomen is dat er meerdere interieurveren zijn gebroken, omdat er te lang wordt gewacht om actie te ondernemen of omdat het simpelweg niet opgemerkt is.

interieur veringVerschil tussen interieur veringen

De kwaliteit tussen de verschillende interieurveringen lopen heel erg uiteen. Verschil in de dikte van het veren staal waar een interieur vering van is gemaakt, maar ook in het aantal slagen of windingen is er veel verschil. Eigenlijk kun je ervan uitgaan dat hoe meer interieurveren en hoe meer slagen er in een interieurveer zitten, des te beter de kwaliteit is.

Ondervering is medebepalend voor de levensduur

Er zijn twee soorten ondervering mogelijk bij een vulling van interieurveren. De meest gebruikte ondervering bij een interieur vering is tegenwoordig een ondervering van singelbanden. Daarnaast zien we ook regelmatig een platte nosag vering terugkomen. Belangrijk voor een lange levensduur van de interieurvering is een platte ondervering. De vroeger veel gebruikte bolle nosagveer is minder geschikt voor een interieurvering. Omdat de interieur vering dan gebold op de ondervering steunt, waardoor de interieurvering in het midden kan breken.

Ondervering van nosag veren

Een platte nosagvering is een stalen golfveer die in verschillende diktes voorkomt. De beste nosagvering heeft een dikte van 3.8 mm en is elektrisch gehard. Heeft u een keuze uit verschillende onderveringen dan is een platte nosagvering te verkiezen boven de andere mogelijkheden, omdat er voor de levensduur van de interieurvering een zo stabiel mogelijke ondervering nodig is.

Ondervering van singelbanden

Singelbanden zijn er in verschillende kwaliteiten. Dat laat zich zien in de rekkingspercentages. Een singelband met een rekkingspercentage van 70% zal na verloop van tijd een kuil vormen tijdens het zitten waardoor er teveel spanning ontstaat en de interieurvering kan breken. Is het rekkingspercentage 30%, dan is de kans kleiner dat een interieur vering breekt.

Uw bank met interieur vering is doorgezakt

Wanneer uw bank met interieurvering is door gezakt, zijn de oplossingen beperkt tot óf een nieuwe interieurvering laten plaatsen, óf wanneer u nog op tijd erbij bent de interieurvering repareren, óf wanneer de ondervering eigenlijk niet geschikt is voor een interieurvering kiezen voor een nieuwe vulling met bijvoorbeeld koudschuim.

Een advies of een offerte aanvragen. Kunt u hier direct doen

 

Doorgezakte bank met interieur vering was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “Doorgezakte bank met interieur vering”
2 comments to “Doorgezakte bank met interieur vering”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *