Bankhoes, de oplossing om langer van uw bank te genieten

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Bankhoezen zijn de oplossing wanneer u stofferen, repareren of reinigen te duur vindt. Maar ook wanneer u huisdieren of kinderen heeft is een bankhoes ideaal.
Vroeger toen er nog kuilen in de weg zaten en geen bobbels gebruikte mensen een grand-volard wat een mooie benaming is voor sprei. Maar dat was niet altijd de oplossing. Het zag er minder mooi uit. Zodra je opstond was het een rommel van jewelste en al gauw lieten we de bank dan toch maar een keer reinigen, stofferen of repareren.

Bankhoes past altijd

Tegenwoordig zijn er zoveel prachtige materialen met een enorme elasticiteit dat er nu iets anders is. De kant- en klare bankhoes, een altijd passende kant en klare hoes in de meest uiteenlopende stoffen en kleuren. Een bankhoes past altijd en is de oplossing wanneer je nog wat langer met je bank wilt doen dan de garantieperiode van de fabrikant. Maar ook wanneer je je interieur hebt aangepast en gewoon eens een ander kleurtje wilt.

Spandex zorgt voor ideale pasvorm

Spandex is een veel gebruikte kunstmatige vezel die verwerkt wordt in uiteenlopende materialen en producten. Een meubelhoes is een goed voorbeeld hiervan. Door gebruik van spandex krijgt de stof een enorme trekkracht. Afhankelijk van het percentage spandex kan een stof tot zes keer uitgerekt worden. Met als grote voordeel dat het altijd weer zijn oorspronkelijke vorm aanneemt. Elke meubelhoes is een perfect passende hoes voor uw bank maar kies wel de juiste maat voor het mooiste effect.

<3>Ook voor Ikea banken geschikt

Ikea levert bij de meeste banken die zij leveren extra hoezen. Deze hoezen zijn niet goedkoop maar wel handig om een extra setje hoezen in de kast te hebben liggen. Is het model niet meer leverbaar kunt u ook eens aan een bankhoes denken. Vaak een stuk voordeliger dan bij Ikea en met een ideale pasvorm.

Ook voor relaxfauteuils

De bankhoezen die tegenwoordig te koop zijn. Passen op nagenoeg elke hoekbank, bank, fauteuil of eetstoel. Zelfs voor relaxfauteuils of recliners zijn er speciale bankhoezen.
Je kunt een fauteuilhoes aanschaffen om gewoon weer eens een andere kleur fauteuil in huis te hebben. Of om uw fauteuil te beschermen tegen vervuiling. Een fauteuil is vaak het meest gebruikte meubelstuk in huis.

Talloze mogelijkheden

Stel dat u een kunstleder bankstel heeft gekocht en na een jaar is de bekleding versleten. Repareren of stofferen is
niet altijd een mogelijkheid en valt al gauw buiten het budget. Een bankhoes is de ideale oplossing om nog jaren van uw bank te genieten.

Behalve bankhoezen van stof zijn er ook bankhoezen die op leder lijken. Er zijn zelfs bankhoezen die waterafstotend zijn. Denk er maar eens aan als uw kat op de bank heeft geplast. Telkens je bank professioneel laten reinigen kan een kostbare zaak worden. Een bankhoes die je dan even van de bank afhaalt en de wasmachine in kan doen is een oplossing. Geen stinkende bank meer die naar de kastenurine ruikt.

Makkelijk schoon te houden

De meeste bankhoezen zijn ook heel makkelijk schoon te maken. Gewoon in de wasmachine op 30 graden even laten drogen en de meubelhoes kan zo weer over uw bank, stoel of fauteuil heen.

Koop geen rommel

Er is helaas ook veel goedkope Chinese rommel te koop. Koop dat niet want het is veelal ontzettend slecht van kwaliteit. Daarnaast worden er giftige verfstoffen gebruikt die in Europa verboden zijn.
Wanneer u een bankhoes wilt kopen. Let dan op het Oeko-Tex certificaat of vraag er even naar. U weet dan zeker dat u een product koopt die met respect voor onze samenleving is vervaardigd. Zonder gebruik te maken van giftige verfstoffen. Het is misschien iets duurder maar de kwaliteit is enorm veel beter.

bankhoes

Bankhoes, de oplossing om langer van uw bank te genieten was last modified: september 14th, 2022 by KijkopMeubelen.nl