Microleder is een prachtig product maar niet voor iedereen

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Microleder is een prachtig product maar niet voor iedereen. Eigenlijk zijn stoffen leveranciers altijd wel weer op zoek naar iets nieuws. Soms slaat het tijdelijk aan zoals microleder.

Wat is microleder

Is het leder? Nee, niet echt. Is het stof? Ook eigenlijk niet. Wat is het dan? Een samengesteld product. Gedeeltelijk leder en gedeeltelijk textiel. Bestaat de samenstelling meer uit leder dan uit textiel. Krijgt het product een andere exotische benaming en heet het bijvoorbeeld amazone, rodeo of tasan leder. Moet eerlijk zeggen dat dit wel de betere kwaliteiten microleder zijn.

Waar bestaat microleder uit

Microleder bestaat uit schaafsel van echt leder. Dit wordt samen geperst met lijm waardoor er een lederen basis ontstaat. Op deze basis wordt een microvezel gelijmd wat meestal bestaat uit katoenen vezels.

Is het een meubelstof of leder

Moeilijk te zeggen omdat er inmiddels meerdere fabrikanten zijn die ieder hun eigen kwaliteit en samenstelling maken. Vaak proberen deze fabrikanten om toch weer iets goedkoper dan de concurrent te leveren. Wat wederom ten koste gaat van de kwaliteit. Bestaat het product uit meer dan 60% leder dan mag het leder woorden genoemd anders niet. Dus vraag even naar de samenstelling van het product. Tegenwoordig is er ook microleder met een PU toplaag maar of dat op de lange duur goed blijft valt nog te bezien.
Prachtige uitstraling maar

Laten we eerlijk zijn. Dit product heeft een hele mooie en rijke uitstraling. Een goede kwaliteit lijkt erg op geschuurd leder. Omdat het materiaal gedeeltelijk leder is. Heeft het ook dezelfde eigenschappen als leder. Zoals plooivorming maar ook een verschijnsel wat je niet bij leder tegenkomt. De kleur kan in de beginperiode afgeven. Althans daar lijkt het op wat er feitelijk gebeurt is dat kleine stofdeeltjes loslaten waardoor het lijkt alsof het materiaal afgeeft.
Ander dingetje waar u op moet letten is dat het materiaal verkleurt en dat verkleuring niet in de garantiebepalingen is opgenomen.

Microleder onderhouden

Microleder onderhouden is hetzelfde als een microvezel stof onderhouden. Eventuele vlekken op deppen en vooral niet gaan wrijven. Beste is om deze meubelstof goed te impregneren met een waterafstotend impregneermiddel. Liefst minstens vier keer per jaar herhalen. Om te voorkomen dat eventuele ongelukjes onherstelbare schade aanrichten.

Waarschuwingen
• Verkeerde schoonmaakmiddelen kunnen onherstelbare schade aanbrengen
• Nooit wrijvend schoonmaken, altijd deppen
• Voorkom direct zonlicht, verkleuren is onvermijdelijk en is uitgesloten van garantiebepalingen
• Vloeistof altijd direct reinigen

 

Microleder is een prachtig product maar niet voor iedereen was last modified: oktober 22nd, 2020 by KijkopMeubelen.nl