Polyether en koudschuim, wat is het verschil?

Alle banken beschikken over spons en/of schuim. Er is bijvoorbeeld polyether en koudschuim. Maar wat is nou beter als vulling voor een bank? Het is goed om al een beetje voor kennis te hebben bij het kopen van een nieuwe bank of als u uw bank wilt laten opvullen.

polyether en koudschuimVerschil van  polyether en koudschuim 

Polyether is de voorloper van koudschuim en polyether haalt zijn draagkracht voornamelijk uit de hardheid. Hoe harder het polyether is des te langer het mee gaat. Koudschuim daarentegen, haalt zijn draagkracht uit veerkracht. Beiden soorten schuim zijn geschikt voor gebruik als schuim in een bank alleen door de verschillende eigenschappen behoort het schuim anders gebruikt te worden.

Levensduur van Polyether en koudschuim

Als u ergens een bank vindt waar alleen maar polyether in zit en polyether zit op vering of rechtstreeks op het hout, dan zal het óf een heel harde bank zijn óf het zal niet lang een goed comfort bieden. Koudschuim is in dat opzicht wat beter, maar nog steeds niet optimaal. Koudschuim veert beter terug maar dit wil niet zeggen dat de levensduur langer is. In principe zullen beide soorten minder veerkracht krijgen en zullen ze wat indeuken.

Technische specificaties van polyether en koudschuim

SG oftewel soortelijk gewicht bepaalt voor polyether de hardheid en de duurzaamheid. Voor koudschuim daarentegen staat de hardheid los van het gewicht maar bepaalt het soortelijk gewicht weer wel de levensduur. We kunnen er even van uit gaan dat polyether met een SG van 25 goed is voor gebruik in losse kussens. Bovendien is het niet zo duur en kunt u gemakkelijk uw eigen kusseninhoud vervangen als het comfort u niet meer bevalt. Wilt u polyether of koudschuim gebruiken voor de zitkussens, dan raden wij aan om SG35-40 te gebruiken, alhoewel polyether in dit geval heel erg hard zal zijn.

Het grote verschil bij de twee zit hem in de prijs. Een beetje fatsoenlijk rugkussen met polyether vulling zal +/- 15 euro kosten terwijl een koudschuim kussen al snel 30 euro kost.

Polyether combineren met pocketvering

De combinatie van polyether met pocket vering: het schuim is goedkoper en de vering zorgt voor zeer veel comfort. Het is een metalen vering en u zult het verschil goed merken als u erop zit.

Niet aan te raden!

Naast polyether en koudschuim bestaat er ook nog gerecycled schuim dat is verwerkt in de echte budget banken. Wij raden u ten zeerste aan er zeker van te zijn dat u geen bank koopt met gerecycled schuim. Gerecycled schuim bestaat uit overblijfselen van ander schuim die zijn samengelijmd. Doorzitplekken zullen in dit schuim heel vlug verschijnen. Uiteraard wel het goedkoopste maar uiteindelijk is het toch duurkoop.

Heeft u een doorgezakte bank? Bank opvullen is dan een aanrader! Wilt u daar meer over weten, vraag een vrijblijvend offerte aan bij een professioneel bedrijf.

 

Polyether en koudschuim, wat is het verschil? was last modified: december 15th, 2017 by Ferry de Kok

2 Comments

on “Polyether en koudschuim, wat is het verschil?
2 Comments on “Polyether en koudschuim, wat is het verschil?
  1. Een klacht over slecht zitcomfort van een bank met HR SG40 met NOSAG vering ( hoogwaardig koudschuim staat op het produktblad ) waar de leverancier niet op ingegaan is. Werd door mij voorgelegd aan de geschillencommissie. Voorafgaand aan de zitting heeft een deskudigen de bank beoordeelt en in zijn rapportage wordt er over een polyether vulling gesproken.
    In mijn verweer en later op de zitting heb ik dit naar voren gebracht dat ik geen polyether vulling maar een koudschuim hr vulling in mijn bank moest zitten. Toen werd mij verteld dat koudschuim polyether is.
    Ik begrijp er niets meer van ???

    • Polyether heeft een regelmatige celstructuur en een HR schuim heeft een onregelmatige celstructuur. Er is dus wel degelijk verschil tussen beide schuimen. U heeft gelijk en de geschillen commissie of deskundige heeft echt ongelijk in deze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *