Wat is Polypress?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

polypressPolypress wordt gemaakt van polyetherrestanten. Dit wordt vermengd met lijm om vervolgens heel stevig in elkaar geperst te worden. Afhankelijk van de persing ontstaan verschillende kwaliteiten polypress platen.

Polypres platen kunnen in soortelijk gewicht variëren van 120 tot 170. Meubelstoffeerders en meubelreparateurs gebruiken deze polypress platen in verschillende toepassingen.

Bankstel opvullen met polypress

Een meubelreparateur gebruikt polypress voornamelijk voor het opvullen van bankstellen. Bedenk hierbij dat een zitmeubel over het algemeen circa drie tot vijf jaar meegaat. Dit komt hoofdzakelijk door het densiteitverlies van het polyether wat in het zitkussen zit. Zodra je een nieuw bankstel in gebruik neemt, zal de tegendruk van de binnenvulling afnemen. In de eerste drie maanden is dat het meest. U kunt dan denken aan een densiteitverlies van circa tien procent. Hierna stabiliseert het en zal het densiteitverlies nauwelijks merkbaar verder afnemen. Omdat dit proces heel langzaam gaat, merkt u het nauwelijks. Tot het densiteitverlies op een punt komt dat de bank niet lekker meer zit of dat u zelfs de ondervering gaat voelen. Om het bankstel dan een tweede ronde te laten meegaan zijn er verschillende mogelijkheden om de bank weer lekker te laten zitten.

Het densiteitverlies kan dan worden opgelost door een polypress plaat toe te voegen aan de bestaande vulling. Afhankelijk van het zitcomfort wordt er een polypress plaat tussen de ondervering en de bestaande vulling gelegd. De bestaande vulling wordt hierdoor strammer en voller. Dit heeft een aantal voordelen:

  • De levensduur van de bank wordt hierdoor verlengd.
  • De zitkussens worden voller waardoor er minder plooivorming is.
  • Er komt minder spanning op de stiknaden te staan, waardoor het risico op het stukgaan van stiknaden minder wordt.

Wanneer u de bank laat bijvullen met polypress weet u niet hoe lang de bank nog meekan. Nadeel is dat de bestaande vulling verder in densiteit zal blijven verminderen. Hoe lang u dan nog met de bank kan doen, is ontzettend moeilijk in te schatten, omdat het niet te voorspellen is hoe snel de bestaande vulling verder zal slijten. Een redelijke verwachting is dat de bank opgevuld met polypress circa één tot drie jaar langer meekan. Gezien de prijs die u hiervoor betaald is dat een alleszins redelijke prijs/kwaliteit verhouding. Zelfs als de bank dan nog één jaar langer meegaat is het een goede investering.

Bank opvullen met een nieuwe vulling

Een andere mogelijkheid is de bestaande vulling geheel verwijderen en deze vervangen door bijvoorbeeld een nieuwe vulling van koudschuim of polyether. Dit is vaak een duurdere oplossing omdat voor het vervangen van een bestaande vulling, de bank geheel uit elkaar gehaald moet worden. Daarbij is de prijs van polyether of koudschuim duurder dan polypress. Voordeel is wel dat de zittingen weer als nieuw zijn. Afhankelijk van uw keuze voor polyether of koudschuim kan een versleten vulling (vervangen door een goede kwaliteit koudschuim) circa tien jaar mee. Dat is in verhouding met de aanschaf van een nieuw bankstel zeker een overweging waard.

Wij kunnen uw bankstel opvullen met polypress of voorzien van een nieuwe vulling

 

Wat is Polypress? was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *