PU-leder geeft leer een slechte naam

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

PU-lederEnkele jaren geleden werd er volop PU leder verkocht. PU-leder heeft een mooie uitstraling en is ten opzichte van andere ledersoorten ontzettend goedkoop. Veel consumenten dachten dan ook dat ze een goedkope lederen bank kochten waar ze jaren mee konden doen.

Na enkele jaren blijkt goedkoop toch weer duurkoop

Na enkele jaren, vaak na drie tot 5 jaar ontstaan er allerlei problemen die vaak terug te leiden zijn op de polyurethaan laag die is gebruikt als afwerking van het PU-leder. In eerste instantie gaf de polyurethaan laag een mooie volle glans aan het leder. Maar na enkele jaren begint deze afwerking te slijten. Het bankstel wordt dof en gaat plakken. Tot overmaat van ramp zullen er scheurtjes in ontstaan en uw ooit zo mooie bankstel moet gerenoveerd worden of u moet gaan uitkijken naar een ander bankstel.

Meer nadelen als voordelen

De meest voorkomende klachten zijn:

  • het loslaten van de toplaag,
  • het leder plakt
  • plotseling ontstaan van kleine scheurtje
  • kan slecht tegen huidvet of gel
  • voelt koud aan
  • u transpireert eerder op PU leder als op andere soorten

Grootste voordeel is de prijs en dat kleine beschadigingen en gebruikersporen door warmte weer eenvoudig hersteld kan worden.

Is PU-leder een slechte aankoop

Nee, het is geen slechte aankoop alleen de verwachtingen van PU-leder zijn veel te hoog. Belangrijk is dat u er niet teveel geld voor heeft betaald en beseft dat PU-leder niet al te lang meegaat.

Problemen met PU-leder  – laat het ons weten

 

PU-leder geeft leer een slechte naam was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “PU-leder geeft leer een slechte naam”
2 comments to “PU-leder geeft leer een slechte naam”
  1. Hallo
    Ik niet eens een jaar oud pu lerenbankstel gekocht voor 2700, nu laat ie bij somige plekjes los. Ben naar de winkel geweest ze zeiden het komt door eigen toedoen.. zoals zweet..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *