Pullup leder

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

pullup lederVoorlichting

Pullup leder wordt vaak gebruikt als verzamelnaam voor Bycast leer, Pullup leer en buffelleer. Zowel bankstellen als eetkamerstoelen worden met dit materiaal gestoffeerd.

In de meubelbranche wordt de term pullup leder nauwelijks toegelicht. Daarom is het belangrijk dat u eerst dit artikel leest voordat u overgaat tot de aanschaf van een zitmeubel gestoffeerd met een Pullup leder.

Pullup leder wordt in de regel gemaakt van gerecycled leder. Door leder restanten te vermalen ontstaat er een pulp van leder. Deze pulp wordt aan elkaar gehouden door lijm en dan wel of niet op een linnen onderdoek uitgewalst. Het verschil zit hem in de afwerking en de basis.

 

Bycast leder

De bovenkant van het pulpmengsel wordt afgedekt met een zware polyurethaan coating. Herkenbaar door de glimmende uitstraling van het produckt. Vaak heeft het een antiek en donker uiterlijk.

Pullup leder

Pullup leder wordt vaak gemaakt van splitleder. In plaats van een polyurethaan coating wordt er dan een folie gebruikt om de bovenkant af te werken. Ook dit materiaalis duidelijk herkenbaar door een zeer glanzende uitstraling.

Varianten

Daarnaast bestaat er een variant wat erg op pullup leder lijkt. Maar niet zo genoemd mag worden omdat het bestaat uit 100% PVC. Ook hierbij wordt de bovenkant afgewerkt met een dikke polyurethaan laag. Vaak wordt het buffelleder genoemd of er wordt een andere fantasienaam aan gegeven.

 

Tip

Bij pullup leder of Bycast bestaat de mogelijkheid om krassen eenvoudig te herstellen door gebruik te maken van verhitting. Dit kunt u doen door met een fohn de kras warm te maken. De polyurethaan laag zal hierdoor smelten en de kras smelt dicht.

 

Onderhoud

Onderhoud van pullup leder kunt u het beste doen om circa 2 tot 3 keer per jaar het materiaal te behandelen met leatherlook clean&care.

 

Klachten over Pullup leder

Omdat pullup leder van pulp of splitleer wordt gemaakt. Is de kwaliteit van leder minder goed als nerfleder. Al na paar jaar ontstaan er onverklaarbare scheuren in het leer.

Omdat de bovenkant is afgedicht met een polyurethaan coating is er geen ademing mogelijk. Hierdoor voelt het kouder aan maar nog erger, het plakt aan je kleding en huid vast. Zodra u een half uur op de bank heeft gezeten.

Is het gerecyclede leder voorzien van een folielaag. Is het de actieve lijm die door de coating komt. En er voor zorgt dat u aan het leer blijft vastplakken.

De plek waar u vaak zit wordt al snel dof u plakt eraan vast en het lijkt wel of er een witte waas over het pullup leder komt.

De term pullup leer is eigenlijk bedoeld voor een kwaliteit van vetleer. Wat in de meubelbranche nauwelijks bekend is. Eigenlijk al reden om een koop te onbinden vanwege verkeerde informatie.

 

Voordelen

Het grootste voordeel is dat het vaak erg goedkoop is. U denkt dat u een leer bankstel koopt voor heel weinig geld. Maar na enkele jaren komt u er toch achter dat het geen koopje is geweest. Kijk maar eens op Marktplaats er worden heel wat mooie Pullup meubels verkocht.

 

Heeft u meer informatie nodig?

 

 

Pullup leder was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “Pullup leder”
2 comments to “Pullup leder”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *