Alles wat je wilde weten over nosag vering!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Nosag veringNosag vering zijn veren in een zigzag- of golvende veer en wordt gebruikt bij de meeste ondervering in zitmeubels. De vering heeft goede verende eigenschappen en doordat het elektrisch gehard is kan het jaren door zonder in te leveren op de kwaliteit van het meubel.

De nosagveer wordt vooral gebruikt in de zittingen en is perfect bij een dikte van 3,6 mm tot 3,8 mm. Er zijn uitzonderingen waarbij de veer in de rug zit maar tegenwoordig komt dit nog zelden voor.

Hoeveel nosagvering moet er in een bank?

In de zitting van de bank moet om de 8 á 10 centimeter een veer zitten. Tegenwoordig wordt deze vaak vast gezet met een plastic veerclip. Het nadeel hiervan is dat het na verloop van tijd kans heeft te breken. Wil je een bank die lekker lang mee gaat? Let er dan op dat er metalen veerclips gebruikt worden.

Om de prijs van de bank laag te houden wil het nog wel eens voorkomen dat er minder veren gebruikt worden. In plaats van om de 8 á 10 cm een veer zit er dan soms wel 15 tot 20 cm tussen of in combinatie met een singelband. Dit komt de levensduur van de bank zeker niet ten goede.

interieur veringEr zijn verschillende soorten nosagveren zoals de bolle en de vlakke nosagveer. De bolle nosagveer wordt vooral gebruikt in klassieke banken met bolle kussens. Het voordeel van de bolle veer is dat je weinig last hebt van plooivorming. De vlakke nosagveer zorgt voor een strak uiterlijk maar de kans op plooivorming is hier wel groter.

Vervanging Nosag vering

Het komt niet vaak voor maar af en toe breekt een nosag veer. Het vervangen is op zich een eenvoudig klusje mits je de juiste gereedschappen hebt en behoorlijk wat kracht hebt. Wij raden aan om dit door een specialist te laten doen want als een nosag veer los schiet in je gezicht ben je nog veel verder van huis.


Alles wat je wilde weten over nosag vering! was last modified: maart 15th, 2018 by KijkopMeubelen.nl