Kussenvulling, welke vulling is goed?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

kussenvullingEen kussenvulling kan bestaan uit verschillende materialen. Wanneer u een keuze moet maken is het van belang dat u een beetje basiskennis heeft van vulmaterialen. U weet dan waar u aan toe bent en u kunt een juiste beslissing maken.

Onderstaande vulmaterialen zijn geschikt als kussenvulling:

POLYETHER KUSSENVULLING IS VOOR GOEDKOPERE BANKSTELLEN

Polyether bestaat uit polyurethaan schuim. Hier geldt: hoe hoger het soortelijk gewicht hoe harder het zitkussen wordt. Een nadeel van polyether is dat het snel in kwaliteit afneemt. Ook kan polyether kuilvorming veroorzaken. Een polyether kussenvulling met soortelijk gewicht van 35 gaat gemiddeld 5 jaar mee.

Koudschuim een goede keuze voor intensief woongebruik

In tegenstelling tot polyether heeft koudschuim een veel hogere veerkracht. Om die reden gaat een kussenvulling van koudschuim veel langer mee dan polyether, ondanks dat het soortelijk gewicht hetzelfde is. De reden hiervoor is de onregelmatige celstructuur van het koudschuim.

Pocketvering is een kwestie van vertrouwen

De kwaliteit van pocketvering als kussenvulling is een kwestie van vertrouwen. De kwaliteit van de pocketvering hangt niet alleen af van de pocketvering maar ook van de ondervering. Een goede pocketvering gecombineerd met een slechte ondervering kan ervoor zorgen dat de pocketvering breekt. Als de pocketvering breekt kan het schade aan de stoffering veroorzaken.

 • kijk naar het aantal veren per m2
 • let op het aantal slagen in een veer
 • kijk naar de draaddikte van de pocketveer
 • uit welk materiaal bestaat de schuimkast?

Een doorsnee verkoper van een meubelwinkel zal hier vaak geen kennis van hebben. Daarom is het maken van een keuze tussen de verschillende bankstellen met pocketvering niet gemakkelijk.

Losse vulling als kussenvulling, wees gewaarschuwd

Over het algemeen zitten zitkussens met losse vulling fantastisch! Maar vaak veroorzaken ze na een paar weken toch een hoop ergernis. Het zitcomfort kan alleen behouden worden door de kussens regelmatig op te schudden. Na enige tijd moet het kussen zelfs elke dag worden geschud om het zitcomfort te behouden.

Er zijn verschillende vulmaterialen zoals bijvoorbeeld:

 • dons
 • fiberfill
 • polyethervlokken
 • latexmengeling
 • koudschuimvlokken
De latexmengeling uit bovenstaande opsomming is in dit rijtje de beste keuze. Het is de beste keuze omdat het de meest veerkrachtige vulling is. Daarnaast is deze vulling ook nog eens diervriendelijk. Ondanks dit ontkomt u er toch niet aan om regelmatig de zitkussens op te schudden.

Ons advies, welk vulling als kussenvulling kiezen

Een goede kwaliteit koudschuim als bankstelvulling voldoet het beste. Neem een soortelijk gewicht van boven de 40 in de door u gewenste hardheid. Meestal heeft u een keuze uit soft, medium en hard, waarvan de medium variant het lekkerste zitcomfort heeft. Uiteraard blijft dit natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak.

Vullingen laten vervangen – vraag hier een gratis offerte aan

 

Kussenvulling, welke vulling is goed? was last modified: maart 6th, 2018 by KijkopMeubelen.nl
4 comments to “Kussenvulling, welke vulling is goed?”
4 comments to “Kussenvulling, welke vulling is goed?”
 1. Beste heer/mevrouw,
  Ik heb een bank van lintelloo helaas zijn sped zitkussens helemaal ingezakt na 15 jaar zitplezier. Mijn vraag aan U is wat het meest geschikt is voor vervanging en hoe duur dat ca. zou zijn voor 3 zitkussens van 70/70 15 cm dik. Is het mogelijk om een afspraak te maken voor “proefritten” .
  Met vriendelijke groet
  R. Olafsdottir

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *