Levensduur presskern

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De levensduur van presskern is afhankelijk van de bestaande vulling waar de presskern aan wordt toegevoegd. De levensduur van presskern zelf is vele jaren maar de levensduur van de bestaande vulling is op zijn retour en zal alleen maar slechter worden. Vandaar dat presskern een tijdelijke oplossing is, waar u in de regel gemiddeld twee jaar mee kan doen.

Twee mogelijkheden

Het zitcomfort van een doorgezakte bank met vaste zitkussens, voorzien met polyether of koudschuim kan op twee manieren worden hersteld. Dat is door toevoeging van een presskern tussen de bestaande vulling en de ondervering of door vervanging van de bestaande vulling. Presskern is een veel gekozen oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een tijdelijke oplossing.
levensduur

Wat is een presskern

Een presskern is een uit vlokken samengesteld schuim. Door middel van persen en verlijming ontstaat er een schuim met een hoog soortelijk gewicht. Dit kan zijn een SG 120 tot een SG 180 afhankelijk van de persing. De goedkope kwaliteit wordt ook vaak toegepast als geluidsisolatie. De betere kwaliteit wordt gebruikt voor onder andere het bijvullen van een doorgezakte bank. Een presskern zal niet zo snel in densiteit (ander woord voor hardheid) afnemen. Maar toch is het geen blijvende oplossing omdat het een toevoeging is aan het bestaande schuim. De levensduur is afhankelijk van de bestaande vulling.

Levensduur presskern is afhankelijk van het bestaande schuim

De levensduur van een bank bijgevuld met een presskern, is afhankelijk van het bestaande schuim. In de meeste gevallen wordt er als standaardvulling in een bank gebruik gemaakt van een polyether met een soortelijk gewicht van 35. Bij normaal gebruik zal u na circa 5 jaar het gevoel ervaren dat uw bank is doorgezakt. Dit komt omdat de densiteit van de bestaande vulling afneemt. Wordt het probleem opgelost door het toevoegen van een presskern zal de bank tijdelijk weer een volle uitstraling hebben en het gevoel geven van een stevige zit.

Hoe lang gaat uw bank nog mee?

Waarschijnlijk begrijpt u al dat de toegevoegde presskern niet bepaalt hoelang u nog met uw bank kan doen, door het verschil in soortelijk gewicht van een presskern ten opzichte van het soortelijk gewicht van de bestaande polyether vulling. De bestaande polyether vulling zal verder gaan afnemen in kwaliteit waardoor het bijvullen met een presskern slechts een tijdelijke oplossing is. Afhankelijk van de kwaliteit van de bestaande vulling – laten we zeggen dat uw bank voorzien is van een polyether met een soortelijk gewicht van 35 – kunt u tot maximaal 5 jaar de levensduur van uw bank verlengen. In de regel is dat echter veel korter en een gemiddelde levensduur van 2 tot 3 jaar is realistischer.

Zitcomfort verandert door een presskern

Het zitcomfort verandert door het toevoegen van een presskern. De bank wordt voller en steviger. Maar de consistentie van een presskern is anders als de consistentie van een polyether of koudschuim, omdat een presskern onder hoge druk in elkaar is geperst. Een en ander in tegenstelling tot polyether, dat is geschuimd en daardoor een celstructuur heeft gekregen. Het verschil dat u voelt met een bank die is bijgevuld met een presskern of een bank waarvan de vulling is vervangen, is een verschil in veerkracht. Een bank opgevuld met presskern heeft een vastere consistentie als een bank waar een nieuwe vulling in is gezet.

Een advies of een offerte aanvragen. Kunt u hieronder doen

 

Levensduur presskern was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *